Yöneticilerde endişe hastalığı

Anksiyete (endişe), kaygı, endişe, manasız korku, değişik konulardaki takıntılar, panik ataklar, rahatsızlık duygusu ve strese bağlı olarak ortaya çıkan uykusuzluk ve yorgunluk halinin birlikte görüldüğü bir çeşit rahatsızlık halidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2016 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yöneticilerde endişe hastalığı

Anksiyete, kaygı, endişe, manasız korku, değişik konulardaki takıntılar, panik ataklar, rahatsızlık duygusu ve strese bağlı olarak ortaya çıkan uykusuzluk ve yorgunluk halinin birlikte görüldüğü bir çeşit rahatsızlık halidir.

Özellikle çalışma hayatında işe bağlı anksiyete bozuklukları, işin gereklerinin yöneticinin kapasitesini aştığı ve yöneticinin işin gerekleriyle kapasitesi arasında uyum sağlama imkanına sahip olmadığı durumlarda ortaya çıkmaktadır. Çok sakin kişilerin yönetici olduktan sonra birden bire gergin bir kişi olmasının altında anksiyete bozukluğu yatmaktadır.

Bazı hallerde hem koltuk yöneticiye yük olmakta hem de yönetici koltuğa yük olmaktadır. Oturulan yönetici koltuğunun yük olmaya başladığı durumlarda, yönetici için her şey endişe kaynağı olabilmektedir. Birlikte çalıştığı özel kalem müdürü/sekreter dahi onun için güvensizlik oluşturur. Görev alanındaki sorunları anlayamadığı için çevresindeki herkesin onu kandırmaya çalıştığı gibi bir algıya kapılırlar. Hele hele toplantılarda bu tür yöneticilerin yetersizliğini hissettirmeyin yoksa başınıza belayı alırsınız. Özetle yöneticilerinizde bu özellikler varsa her ifadenize dikkat etmek zorunda olduğunuzu bilmeniz gerekir. Ya da siz yönetici olarak bu özellikleri taşıyorsanız hemen bir doktora gidin yoksa bir müddet sonra hastaneye yatmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber