Burs yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailesinin maddi durumu yeterli olmayan ortaöğretim öğrencilerine burs verilmesini amaçlayan 'Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğine göre, aynı aileden birden fazla öğrenciye burs verilmeyecek. Burslardan faydalanmak isteyen öğrenciler 1 Şubat-1 Mart tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Burslarda anne ve babasının ikisi ya da anne veya babasından biri ölmüş öğrencilere öncelik verilecek. Burs verme kriterleri arasında yer alan anne ve babanın ölmesi halinde verilen puan 15'ten 25'e yükseltildi.


VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 8/9/2006 tarihli ve 26283 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ayrıca aynı ailedeki birden fazla kişiye burs verilmez."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Genel Müdürlükçe bağlanacak burstan faydalanmak isteyen öğrenciler, her yılın 1 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında, Bölge Müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru kabul merkezlerine başvururlar. Boş kontenjanlar için her yılın 1 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında başvuru kabul edilir. Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Postadaki gecikmelerden kurum sorumlu tutulamaz."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan (EK-2)'deki Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri tablosunda yer alan "B-BABA ÖLÜ" ve "C-ANNE ÖLÜ" puanları "15"ten "25"e yükseltilmiştir.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Vakıflar Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber