Yurtta hava tahmini...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun kuzey kesimleri, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışların; Karadeniz Bölgesi'nde etkili olmak üzere, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Ege'de kuzey kuzeybatı yönlerden orta, kuzeybatı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) 0

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı (Rüzgar; kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 12

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 12

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu 14

Samsun: Parçalı çok bulutlu, il genelinde etkili olmak üzere yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, il genelinde etkili olmak üzere yağmur zamanla karla karışık yağmurlu 8

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek) -9

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) 4

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber