Cuma hutbesinde 'yılbaşı' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelinde camilerde okunan cuma hutbesinde, "Unutmayalım ki omur sermayesinden gecen bir yılın sonunda kendini ve yaratılıs gayesini unutarak, degerlerimizle ortusmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimesru tutum ve davranıslar sergilemek bir mumine asla yakısmaz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2016 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cuma hutbesinde 'yılbaşı' uyarısı

Türkiye genelindeki tüm camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Ömür nimeti" konulu cuma hutbesi okundu.

Hutbede, "Kıyamet gününde insanoglu su bes seyden hesaba cekilmedikce Rabbinin huzurundan bir yere kımıldayamaz." hadisi şerifine yer verilerek, kıyamet gününde insanların, ömrünü, gençliğini nerede nasıl geçirdiği, kazancını nereden elde ettiği, nereye harcadığı, ilmiyle amel edip etmediği gibi sorularla hesaba çekileceği hatırlatıldı.

Müminlerin yıl sonu nedeniyle hadiste dile getirilen soruları kendilerine sorması istenen hutbede şu ifadeler kullanıldı:

"Unutmayalım ki omur sermayesinden gecen bir yılın sonunda kendini ve yaratılıs gayesini unutarak degerlerimizle ortusmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayri mesru tutum ve davranıslar sergilemek bir mumine asla yakısmaz. Yeni bir yılın ilk saatlerinin baska kulturlere, baska dunyalara ait yılbası eglenceleriyle israfa donusturulmesi ne kadar da dusundurucudur.

Sevap-gunah, hayır-ser konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi sans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da uzucudur. Yuce Rabbimiz, omrumuzun kalan kısmını gecen kısmından daha hayırlı ve bereketli yasayabilmeyi bizlere nasip eylesin. Hesabını veremeyecegimiz bir hayat yasamaktan hepimizi muhafaza eylesin."

Aynur Ekiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber