Dışişleri'nde yeni üst düzey atamalar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı'nda, müsteşarlığa Ertuğrul Apakan'ın getirildiği son büyükelçiler kararnamesinin ardından bakanlığın üst düzey yöneticileri de belirlendi. Dışişleri Bakanı Gül'ün, yeni müsteşar Ertuğrul Apakan ile yürüttüğü çalışma sonrası, Türk dış politikasının oluşturulmasında en etkili makamlar olan müsteşar yardımcılıklarına şu isimler getirildi:

Haydar Berk: Kıbrıs ve Türk-Yunan İlişkileri Genel Müdürü Berk, Apakan'ın müsteşar olmadan önce yürüttüğü Kıbrıs, Türk - Yunan ve ABD ile İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı'na getirildi.

Feridun Sinirlioğlu: Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği görevinin ardından Ankara'ya dönen Sinirlioğlu, Ortadoğu ile İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı'na terfi ettirildi.

Ünal Çeviköz: Türkiye'nin Bakü ve Bağdat büyükelçilikleri görevlerinin ardından merkeze dönen Çeviköz'e, Kafkaslar ve Orta Asya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevi verildi.

Uğur Doğan: Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği görevinin ardından Ankara'ya gelen Doğan, Personel ve İdari İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı oldu.

Selim Kuneralp: Stratejik Planlama Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Kuneralp, son görevlendirmeler çerçevesinde Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

Uluslararası Kuruluşlarla İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay pozisyonunu koruyacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber