Ultrason çekmedikleri iddia edilen iki kadın doktordan tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Konya Numune Hastanesinde görevli kadın doktorlardan Ayşe Yüceaktaş ve Keziban Arbağ, testis ultrasonu çekmedikleri iddia edilerek, internet ve yazılı basın organları kanalıyla kişisel haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle, haberi yapan kişi ve yayın organları hakkında toplam 300 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Arbağ ve Yüceaktaş'ın avukatlarından Hasip Şenalp, Konya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, yapılan haberlerde kadın doktorların rencide edildiğini, hedef tahtasına alınarak günlerce manşetlerde tutulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Özür neleri tamir eder? İnsanlar, müvekkillerime günlerce görevini yapmayan insan olarak baktılar. Bunlara sebebiyet verdikten sonra yapılan özür açıklamaları, her şeyi çözmüyor."

Haberi yapan ünlü gazetecinin bugüne kadar birçok olayı aydınlattığını, gözler önüne serdiğini dile getiren Şenalp, ancak bundan sonra onun haberlerine şüpheyle bakacağını, çünkü Konya'daki kadın doktorların ultrason çekmediği yönündeki haberinin asparagas çıktığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber