Kocaeli'den İstanbul'a metro hattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, D-100 Geçiş Projesi'ni sivil toplum kuruluşlarına tanıtırken, gelecekteki hedeflerini açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezinden geçen ve deniz ile kent arasında büyük bir set oluşturan D-100 Karayolu'nun trafik akışını kesintisiz hale getirmek için hazırladığı "D-100 Geçiş Projesi"ni, sivil toplum kuruluşları ve medyaya tanıttı. Antikkapı'da gerçekleştirilen tanıtıp toplantısına, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve medya mensupları katıldı. Sinevizyon eşliğinde "D-100 Geçiş Projesi" gösterimi yapıldıktan sonra, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, bir kısmı başlanmış olan ve çoğu bu yılın Mayıs ayı içinde tamamlanması gereken tünel geçiş ve köprülü kavşaklar hakkında bilgi verdi. Ulaşım Planlama Müdürü Abdülmuttalip Demirel de, D-100 üzerindeki trafik geçişi hakkında yapılacak değişiklikleri, araçların hangi güzergahı kullanacağını anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ulaşım konusunda Kocaeli'nin en stratejik konumda olduğunu söyledi. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Kocaeli'nin kabuğuna sığmadığını anlatan Karaosmanoğlu, kente giydirilen mevcut elbisenin artık dar geldiğini ifade etti. Ulaşımı insan vücudundaki kan damarına benzeten Karaosmanoğlu, damarın tıkanması halinde hayatın duracağını, çalışmanın bu açıdan büyük önem taşıdığını belirtti.

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin ulaşım açısından zor bir kent olduğunu hatırlatarak, Adliye Köprüsü'nün 15 yıl önce planlandığını, bu kadar kısa sürede yetersiz kaldığını söyledi. Kentin trafik sıkıntısını gidermek için en az 50 yerden demiryolu geçmesi gerektiğini, bunun da trilyonlarca para demek olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, bu işin Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işi olduğunu belirterek, "Bu işin karayolu beyaz yolu kalmadı. Çünkü sıkıntıyı çeken bizleriz. Bu sorumluluğu vatandaş bizden bekliyor. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu projeler en az 2-3 yılımızı alır. Ulaşım sorununu hafifleteceğiz. Ama araç sayısı yine artacak. Bu operasyon yapılacak, sıkıntı çekeceğiz" dedi.

Kocaeli'yi İstanbul'dan ayrı düşünmenin mümkün olmadığını, iki kentinden dünya kendi olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, bütün planları İstanbul ile birlikte yaptıklarını ifade etti. 15 -20 yıl sonra nüfusun en az 3-4 milyon olacağını dile getiren Karaosmanoğlu, bu nedenle yolu, suyu ve her şeyi planlamak gerektiğini belirterek, "Sıkıntılar, geleceği planlamamaktan kaynaklanıyor. Hep günü birlik düşünülmüş. Hep pansuman yapılmış. Belediyeler arzu edilen başarıyı gösterememişler. Bunun sıkıntısını çekiyoruz. En kötü plan, plansızlıktan iyidir. Gelecek için 50 yıl 100 yılı düşünmek zorundayız. Kent ancak böyle gelişir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber