Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI

SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 8/12/2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin ÜÇÜNCÜ KISIM, BİRİNCİ BÖLÜM başlığı ile 16 ncı maddesinin madde başlığı "Puan, Notla Değerlendirme" olarak değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve son fıkra olarak aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Dönem puanı, yıl sonu puanı, yıl sonu başarı puanı ve mezuniyet (diploma) puanı 100 üzerinden; dönem notu, yıl sonu notu ve yıl sonu başarı notu da 5'lik not sistemine göre Yönetmelik hükümlerince belirlenir. 5'lik not sisteminde başarı dört, başarısızlık iki notla değerlendirilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının sonuna gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Dönem puanı, dönem notuna çevrilirken yarım ve yarımdan büyük kesirler, bir üst tam puan olarak değerlendirilir, dönem puanında bir değişiklik yapılmaz."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin son fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Dönem puanlarının aritmetik ortalaması hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Bir dersin yıl sonu notu ise;

a) Birinci ve ikinci dönem notlarının aritmetik ortalamasıdır.

b) Hiç not bulunmaması hâlinde yetiştirme programı puanından elde edilen nottur. Bir dönem notunun bulunması hâlinde ise bu dönem notu ile yetiştirme programı notunun aritmetik ortalamasıdır.

c) Ders yılı sonunda belirlenen yıl sonu notu ile ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında alınan notun aritmetik ortalamasıdır.

ç) İşletmelerde beceri eğitiminde birinci ve ikinci dönem notlarının aritmetik ortalaması ile yıl sonu beceri sınavı notunun aritmetik ortalamasıdır.

d) Naklen gelen öğrencinin, önceki okulunda aldığı dersler ile yeni okulundaki dersler farklı olduğunda;

1) Bir dönem notu alabilecek kadar süre bulunması durumunda yeni dersten alınan ikinci dönem notudur.

2) Yeni alınan dersten bir dönem notu alınabilecek kadar süre bulunmaması durumunda eski okulundaki dersin dönem notudur.

Yıl sonu notu hesaplanırken yarım ve yarımdan büyük kesirler tama yükseltilir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin;

a) 20 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "dönem notu" ibareleri, "dönem puanı",

b) 33 üncü maddesinin ikinci fıkrası ve 34 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "yıl sonu başarı ortalaması" ibaresi, "yıl sonu başarı notu"; Geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi ile Geçici 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Yıl sonu başarı ortalaması" ibaresi, "Yıl sonu başarı notu"; Geçici 1 inci maddesinde yer alan "başarı ortalaması" ibaresi, "Yıl sonu başarı notu",

c) 35 inci maddesinin son fıkrasında yer alan "diploma notunun" ibaresi, "diploma puanının",

ç) 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile Geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yer alan "yıl sonu başarı ortalamasıyla" ibaresi "yıl sonu başarı notuyla"; Geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan "yıl sonu başarı ortalamasının" ibaresi "yıl sonu başarı notunun",

d) 51 inci maddesinin yedinci fıkrasında yer alan "notlar" ibaresi, "puanlar ve notlar"; sekizinci fıkrasında yer alan "nota" ibaresi, "puana ve nota"; "not" ibaresi "puan", "notu" ibaresi ise "puanı ve notu"

olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları, yeni ders yılının başlamasından bir hafta önce bitecek ve üç haftayı geçmeyecek şekilde yapılır. Daha önceki yıllarda mezun olamayan ve sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencileri, ayrıca ikinci dönemin ilk haftasında ve ders kesimini takip eden ilk hafta içinde de sorumluluk sınavına alınır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin Geçici 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 3 ? 2005-2006 Öğretim Yılında 10, 11 ve 12 nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerden sorumlu dersi/dersleri bulunanlar, sınava girme hakları sona erinceye kadar ikinci dönemin ilk haftasında ve ders kesimini takip eden ilk hafta içinde yapılan sorumluluk sınavlarına da girebilirler."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici 5 inci madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 5 ? 2006-2007 Öğretim Yılından önce 5'lik not sistemine göre belirlenen yıl sonu başarı ortalamaları, 100'lük sisteme çevrilirken yıl sonu başarı ortalamasına 1.00 eklenir ve çıkan sayı elli bölü üç (50/3) ile çarpılır. Bölme işlemi virgülden sonra iki basamaklı yürütür."

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber