CHP, sokakların fitilini ateşliyor

Cumhurbaşkanlığı sistemini esas alan anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri başlamadan CHP'nin sokağa çıkmaya çağıran mesajları başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP, sokakların fitilini ateşliyor

Son olarak başkanlığı ihanet olarak niteleyip AK Parti ve MHP'ye ağır ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, Pazartesiden itibaren sokağa çıkacakları mesajı verdi.

Kamuoyu provokasyon endişesi yaşarken, dün CHP'lilerin başını çektiği grup Meclis'i basmaya kalktı.

Anayasa değişiklik teklifine ilişkin yasa değişikliğini protesto için CHP'nin çağrısı üzerine Güvenpark'ta toplanan ve içlerinde yasadışı sol örgütlere mensup kişilerin olduğu grup Meclis'e yürümek istedi.

Günlerdir 'rejim değişiyor' yalanıyla propaganda yapan CHP'li vekiller, anayasa görüşmelerini baltalamak için provokasyona sarıldı. Sezgin Tanrıkulu, Eren Erdem, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal'ın aralarında olduğu CHP'li vekiller Meclis'e yürüyen grubun en önünde yer aldı.

Güvenpark'ta toplanıp Meclis'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DAHA ÖNCEKİ SÖZLERİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kanlı tehdidi' ve 'hain ithamı' ile başlayan görüşmelerinin 24 Ocak'a kadar bitirilmesi öngörülüyor. Meclis'te başlayan Anayasa görüşme takviminin Kılıçdaroğlu'nun tehditleri nedeniyle bazı mihraklar tarafından sabote edileceğinden endişe ediliyor.

'KAN DÖKMEDEN GETİREMEZSİNİZ'

Sistem değişikliğine karşı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tehdit içeren açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" dedi.

"Terörün nedeninin başkanlık sistemi" olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısındaki konuşmasında, Türkiye'de akan kanın durmasının yolunun "Başkanlığa dur demekten geçtiğini" iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber