MEB'den 'Atatürkün Öğretmenine Öğretmenevinde Yer Yok' haberine tekzib

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 16:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Basın Açıklamaları, Tekzipler, Düzeltmeler

Sabah Gazetesi köşe yazarı Sayın Hıncal ULUÇ'un köşesinde gündeme getirdiği ?Atatürk'ün öğretmenine öğretmenevinde yer yok? haberi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Önceki gün bir ulusal gazetede yer alan ve buna dayanarak Sabah Gazetesi köşe yazarı Sayın Hıncal ULUÇ'un köşesinde gündeme getirdiği ?Atatürk'ün öğretmenine öğretmenevinde yer yok? haberi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Sayın Rafet ANGIN emekli bir öğretmenimizdir, emeklilik maaşını almakla beraber Millî Eğitim Vakfı tarafından kendisine her ay brüt 1.500 YTL ödeme yapılmaktadır.

2. Sayın ANGIN'a onursal bir unvan olarak ?Bakan Danışmanı? sıfatı verilmiştir ve bu görevi devam etmektedir.

3. Sayın ANGIN'a İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü'nde çekilen yer darlığına rağmen, oda tahsis edilmiş ve bu dönemde de aynı durum devam etmektedir.

4. Sayın ANGIN'a tahsis edilen makam aracı şoförüyle birlikte halâ emrindedir.

5. Sabancı Öğretmenevi yataklı hizmet veren öğretmenevlerimizden değildir. Gündüz ve akşam saatlerinde lokali kafeleri çay bahçeleri ve lokantası ile öğretmenlerimiz ve yakınlarına hizmet vermektedir. Gece 12'den sonra burada sadece bir bekçi kalmaktadır.

6. Sayın ANGIN'ın yaşlı ve hasta haliyle burada kalmasının uygun görülmediği doğrudur.

Ancak söz konusu haberde ve yorumlarda meselenin şoför gerekçesine bağlanması yanlıştır. Böyle bir şey ne vâkidir ne de İstanbul Millî Eğitim Müdürümüz tarafından telaffuz edilmiştir. Sayın ANGIN'ın doktoru, hemşiresi ve yardımcı personeliyle 24 saat hizmet veren bir yaşlılar evinde bir huzur evinde kalmasının doğru olacağı bizzat Sayın Bakanımız tarafından kendisine ifade edilmiştir.

Ayrıca Sayın Bakanımızın İstanbul seyahatleri sırasında yıldızlı otellerde değil de mütevazi şartlara sahip öğretmenevlerinde kalması da yadırganacağına takdir görmelidir.

Söz konusu haber ve yorumların yukarıdaki bilgiler ışığında yeniden değerlendirilmesini diler saygılar sunarız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber