Trump gelmeden dünya karıştı

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump koltuğuna oturmadan dünya karıştı. İngiliz basını Trump'a şantaj dosyasının İngiliz hükümetinin izniyle hazırlandığını yazınca siyaset ısındı. ABD istihbaratının, Rusya'ya ajanlık yapar gerekçesiyle Trump'la istihbarat paylaşmaması için İsrail'i uyardığı iddia edildi. Pekin de yeni ABD yönetimini topyekün savaşla tehdit etti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trump gelmeden dünya karıştı

ABD seçimlerinden zaferle çıkan Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasına günler kala ABD, İngiltere, Rusya ve İsrail hattında gerilim arttı. Eski MI6 ajanını Donald Trump'ın Rusya ile ilişkisine yönelik şantaj dosyasını İngiliz hükümetinini izniyle hazırladığı ve ajanın korumaya alındığı haberi İngiltere'de siyasi gündeme damgasını vurdu. Beyaz Saray kapılarının Londra'ya kapanma ihtimali Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmayı savunan Brexitçiler'i telaşlandırdı. AB'den ayrılık yanlıları, kirli dosyanın kendilerini de hedef almış olmasından şüphe ediyor. Pekin yönetimi ise Trump yönetiminin kendilerini Güney Çin Denizi'ne erişmekten alıkoymayı denemesi durumunda büyük çaplı savaş çıkarmakla tehdit etti. ABD istihbaratının, Donald Trump'la istihbarat paylaşmaması yönünde İsrail'i uyardığı iddia edildi.

HÜKÜMETE ÜLTİMATOM

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Donald Trump'ın Rusya ile ilişkisine yönelik kirli dosyayı hazırlayan eski MI6 ajanı Christopher Steele'in FBI yetkilileriyle, İngiliz hükümetinin izni sonrası görüştüğünü yazdı. Ajanın "güvenli bir eve" yerleştirildiği de anlaşılınca Muhafazakar Parti vekilleri Londra yönetiminden ve İngiliz istihbaratı MI6'dan Steele'e destek sağlamayı derhal bırakmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber