Yunanistan darbecileri koruyor

15 Temmuz darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 subaya Atina yönetimi kol kanaat geriyor. Daha önce hainleri iade edeceğini açıklayan Yunanistan, adli işlemlerini bahane ederek, teröristleri Türkiye'ye vermiyor. Türkiye'ye karşı cephe alan Yunanistan, uyarılara rağmen DHKP-C'li teröristlere de göz yumuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Ocak 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yunanistan darbecileri koruyor

Hamdi Koçoğlu

Türkiye çok yönlü terör örgütleri ile mücadele ederken, yabancı ülkelere kaçan teröristler adeta korumaya alınıyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi 8 darbecinin Türkiye'ye iade işlemleri sürekli erteleniyor. Cuntaya sahip çıkan Yunanistan, Fetullahçı teröristleri mahkemeye kelepçe takmadan götürüyor. Terör karnesi gittikçe kabaran Yunanistan'ın DHKP-C'ye olan desteği ise iyice gün yüzüne çıkıyor.

6 AYDIR OYALIYORLAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 subayın iade işlemleri Yunanistan tarafından 6 aydır erteleniyor. Darbecilerin son mahkemeye gidiş fotoğraflarında takım elbiseli olmaları ve Yunan polisinin teröristlere kelepçe takmaması dikkat çekti. 15 Temmuz'da Türk halkına karşı kurşun sıkan teröristlerin Yunanistan tarafından korunması büyük tepki çekerken, çok sayıda FETÖ üyesi teröristte kaçak yollarla Yunanistan'a gitmeye çalışırken Türk polisince yakalandı.

DHKP-C'LİLERİ BESLEYİP GÖNDERDİLER

İstanbul 20 Ocak 2017'de 2 terör saldırısına maruz kaldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti il binasına yönelik lav silahlı saldırılar düzenlendi. 2 saldırıda da can kaybı yaşanmazken, DHKP-C'li teröristler saldırıların ardından yeni eylem için gittikleri Tekirdağ'da etkisiz hale getirildi. Bilgehan Karpat ölü, Şerif Turunç sağ ele geçirildi. İşte bu 2 teröristin Yunanistan tarafından yıllarca korunduğu, tüm iade taleplerine rağmen Türkiye'ye gönderilmediği ortaya çıktı.

GÖSTERMELİK TUTUKLAMA

Bilgehan Karpat'ın 2014 yılında Yunanistan'da gözaltına alındığı, kısa süreli tutuklama sürecinin ardından serbest bırakıldığı, Şerif Turunç'un ise 2015 yılında yakalandığı ve aynı şekilde kısa süre sonra tahliye edildiği öğrenildi. 2 terörist için Türkiye iade işlemleri başlattı. Fakat Yunanistan Türkiye'nin aranan teröristler listesinde olan bu 2 DHKP-C'liyi vermedi. Sonra o 2 terörist kaçak yollarla Türkiye'ye geçerek terör saldırısı düzenledi.

DHKP-C'nin Kandil'i

Teröristleri serbest bırakan ve Türkiye'ye iade etmeyen Yunanistan, onların kaçmasını da önleyemiyor. DHKP-C'li terörist Karpat ve Turunç'un, terör saldırıları düzenlemek için deniz yoluyla Türkiye'ye girdiği tespit edildi. Yunanistan'dan elini kolunu sallayarak çıkan 2 teröristin, Türkiye'deki saldırıların ardından tekrar Yunanistan'a geri kaçmanın planlarını yapması ise oldukça dikkat çekiyor.

TÜRKİYE UYARDI, ATİNA GÖZARDI ETTİ

DHKP-C'li Bilgehan Karpat ve Şerif Turunç, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde bulunuyordu. Türkiye'nin bu 2 teröristin iadesi için gerekli olan istihbarat raporlarını Yunanistan'a 2 yıl önce gönderdiği ifade edildi. Diplomatik taleplere rağmen, teröristler iade edilmedi. İade edilmediği gibi kaçak yollarla Türkiye'ye geçişine adeta izin verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber