Başbakan, yolsuzluk yapan bürokratlarla ilgili gerekenin yapılmasını istedi

Haber Giriş : 07 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı grup toplantısında, "Giderek ANAP'a benziyoruz. Bazı kurumlarda yolsuzluklar yapılıyor. Yolsuzluk yapan bürokratlar görevde tutuluyor. ANAP da böyle battı" şeklindeki konuşması kendisine ulaştırılan Erdoğan, iddialarla ilgili olarak bakanlara talimat verdi.

Erdoğan, Karapaşaoğlu'nun konuşmasında dile getirdiği bazı olayların araştırılması için bakanlarını harekete geçirdi. Erdoğan "İlgili bakanlar Karapaşaoğlu'nu arasın. Elindeki bilgi ve belgeleri alarak gereğini yapsın" dedi. Erdoğan'ın bu talimatının ardından Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ile Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Karapaşaoğlu'nu tek tek arayarak elindeki bilgi ve belgeleri istedi. Karapaşaoğlu da elindeki bilgi ve belgeleri ilgili bakanlara vererek gereğinin yapılmasını istedi.

Bursa SSK Çocuk Hastanesi Başhekimi gitti

Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Bursa SSK Çocuk Hastanesi Başhekimi Yahya Bahadır hakkında medyaya yansıyan iddiaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na verdi. Başesğioğlu başhekim hakkındaki iddiaları değerlendikten sonra Yahya Bahadır'ın görevden alınmasına karar verdi. Başhekim Bahadır'ın görevden alınmasına ilişkin yazının önceki gün Bursa'ya gönderildiği belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber