Çocuklarınıza sahip çıkın, kiminle oturup kalktığına dikkat edin!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Annenin feryadı: Çocuklarınıza sahip çıkın

Adana'da uyuşturucu satmaktan tutuklanan sanığın annesi yaşındaki Hamdiye F. oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu söyledi.

Mahkemede gözyaşlarına hakim olamalan anne Hamdiye F. Oğlu Necdet F. İle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anne feryadına dönüşen açıklamalarda; "Tüm anne ve babalar çocuklarına sahip çıksın. Kiminle oturup kalktıklarını takip etsin." uyarısında bulundu.

4 çocuk babası Necdet F.'nin düştüğü uyuşturucu batağı en çok eşi Emel'i üzüyor. 24 yaşındaki eşi Emel F. ise ailelerin çocuklarıyla ilgilenmesini istedi. 27 yaşındaki Necdet F. ile 11 yıllık evli olduğunu ifade eden Emel F. kocasını kötü arkadaş çevresinden kurtaramadığını dile getirdi.

Emel F. şunları söyledi: "Evde zaman zaman içeriye kapanıyordu. İlk başta olayın vahametini fark etmedik. Durumu anladığımızda iş işten geçmişti. Uyuşturucu müptelası olduğundan evde ne var ne yok, satıp eroine veriyordu. Ailede huzur bırakmamıştı. Uyuşturucu çeteleri yuvamızda saadet bırakmadı. Tek diyeceğim, anne-babalar çocuklarına sahip çıksın."

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada çaycılık yaparak geçimini sağladığını belirten tutuklu sanık Necdet F. ise uyuşturucu satıcısı değil, 3 yıldan buyana kullanıcısı olduğunu itiraf etti.

Hastanede yatılı tedavi olduğu halde uyuşturucuyu bırakamadığını ifade eden Necdet F. üzerindeki eroini satmak için değil, kendisi için aldığını iddia etti.

Yakalanma sırasında üstünde çıkan 3 bin YTL'nin -daha önce bir arkadaşına borç para olarak verilen- babasına ait olduğunu savunan F. uyuşturucu için kimi vakit evden para çalmak zorunda kaldığını bildirdi.

Mahkeme heyeti, hakkında uyuşturucu satmaktan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Necdet F.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ilerki bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber