Bakan Akdağ: Sağlık personeli açığı için YÖK'e de görev düşüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeli açığının giderilmesinde, hekimleri yetiştiren YÖK'e de iş düştüğünü söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına da olanak sağlayan; ayrıca, Tıpta Uzmanlık Kurulu oluşturulmasını öngören kanun tasarısının görüşmelerine devam ediliyor.

Tasarı üzerinde CHP grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Ali Arslan, hekimlerin ücretlerinin emekliliklerine de yansıyacak şekilde iyileştirilmesini istedi.

Anavatan Partisi grubu adına görüşlerini açıklayan Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, üniversite hastanelerinde 67, devlet hastanelerinde de 65 olan emeklilik yaşının 70'e çıkarılarak hekim açığının giderilebileceğini söyledi. Kurtulmuşoğlu, ''Hep tenkit edecek değiliz. Bu sefer de öneride bulunuyorum'' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, ''bıçak parası'' uygulamasının azaldığını, ancak tamamen ortadan kalkmadığını ifade etti.

Bakan Akdağ'dan, bıçak parası uygulamasını hekimleri kötülemek için kullanmamasını isteyen Neşşar, ''Sayın Bakana barış teklif ediyorum. Gelin canlar bir olalım'' dedi.

BAKAN AKDAĞ

Eleştiri ve soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun 2006 yılında 3 bin 434 kişi üzerinde çalışma yaptığını ve sadece 9 kişinin 20 milisiver limitini aştığının görüldüğünü bildirdi.

Bakan Akdağ, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sağlık personeli açığının bulunduğunu ifade ederek, ''Sağlık personeli açığının giderilmesinde, hekimleri yetiştiren YÖK'e de iş düşüyor'' dedi.

Akdağ, ''Hekim ve üniversiteler ile husumet içinde olduğu'' iddiasını da bu sözleri söyleyen CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar'a iade etti.

Tasarının 5. maddesi üzerinde yapılan görüşmeler sırasında, çalışma süresinin dolması nedeniyle TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, yarın saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber