Emniyete YAŞ gerek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YP lideri Tantan, emniyet teşkilatına ordudaki YAŞ benzeri bir uygulamanın getirilmesi gerektiğini belirterek, "Emniyet teşkilatının tepesindeki yığılma, disiplinsizliğe yol açıyor" dedi

İçişleri eski bakanlarından Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, terfi bekleyen müdür ve amirlerin emniyet teşkilatında yığılmaya, bunun da disiplinsizliğe yol açtığını öne sürerek, "Yüksek Askeri Şûra benzeri bir uygulama getirirsiniz; normlarınızı oluşturursunuz. Bu falan örgüte bağlıdır, şu falanca dergaha bağlıdır gibi söylemler üzerine yeterli deliliniz varsa hemen tasfiye edersiniz" dedi. Emniyetteki disiplinsizlikten MİT'e, Dink cinayetine pek çok önemli konuya dikkat çeken Tantan'ın görüşleri şöyle: ..

DİSİPLİNSİZLİK: Diyelim rüşvet alırken suç üstü yakalanmış, tekrar göreve geri geliyor. Niye? Rüşvet veren diyor ki 'Ben borç vermiştim'. Mahkeme göreve iade ediyor. Ama vatandaş diyor ki 'Suçlu.' Bunlar çıktıkça disiplin bozuluyor emniyette. ..

MİT'İ KAPAT GİTSİN: Bugün Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı maalesef telefon bile dinleyemiyor; internet suçlarını izleyemiyor, istihbarat toplayamıyor. Batıyla karşılaştırdığınız zaman kapat gitsin. ..

DİNK CİNAYETİ: Emniyet, çok başarılı görev yaptı. Milletin zihinleri çökertiliyor. Bu tamamen bir yabancı servis operasyonu. Hem güvenlik güçleri itibarsızlaştırılıyor hem de halk güvenlik güçlerine karşı yabancılaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber