Küskünler Emniyet'in zaafı oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dİnk cinayetinin ardından ortaya çıkan tablo, gözleri Emniyet Teşkilatı'na çevirdi. Emniyet'in kilit isimlerine yönelik görev değişiklikleri, teşkilat içinde huzursuzluk yaratıyor. 140 bin personeliyle, yaygın bir örgütlenmesi olan Emniyet'te görev yeri değiştirilen ya da kızağa çekilen üst düzey yöneticiler, kurumlarıyla mahkemelik hale geliyor. Bu süreç kırgınlıklara ve gruplaşmalara yol açıyor. Böylece bir dönem Emniyet'in ?A Takımı, hafızası ve beyni? olan isimler Emniyet'in küskünlerine dönüşüyor.

ÇOK ÖRNEK VAR

Bu konuda pek çok örnek var. Dört yıllık dönemde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün neredeyse bütün yardımcıları görevlerinden alındı ya da görev değişikliği yaşadı. İşte örnekler:

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Feyzullah Arslan bu görevinden alınarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Arslan, mahkemeye gitti. Mahkeme, Arslan'ın yeniden genel müdür yardımcılığı görevine başlatılmasına karar verdi. Arslan'ın son olarak Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne tayini çıkartıldı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan da bu süreçte görevden alındı ve kızak yeri olarak bilinen APK Daire Başkanlığı'na verildi. Aslan da mahkemeye gitti ve davayı kazanarak eski görevine döndü. Şimdi, Interpol, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi'nden sorumlu.

Organize Suçlar ve Kaçakçılık Daire Başkanı Hanefi Avcı da görevinden alınan isimler arasında yer aldı. Avcı, daha sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber