FETÖ'den tutuklu bayan öğrencinin tahliye talebi reddedildi

Örgüt üyeliği ve ByLock kullandığı" iddiasıyla tutuklu bulunan üniversite öğrencisinin yargılandığı davanın görülmesine başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2017 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den tutuklu bayan öğrencinin tahliye talebi reddedildi

- Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Özgül ve avukatı Fedai Okumuş katıldı.

Sanık Özgül, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını, evinde bulunan Zaman Kitabevi'ne ait kitabın kim tarafından alındığını bilmediğini ve okumadığını öne sürdü.

Avukat Okumuş da müvekkilinin 2009 yılında cemaat diye tabir edilen yapının evinde kaldığını ancak 2010'da bu evden ayrıldığını belirterek, GSM operatöründen telefona ByLock yüklenip yüklenmediğinin sorulmasını, uzun süredir tutuklu bulunan müvekkilinin öğrenci olması nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber