Öğretmenleri Erdoğan atayacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 07:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2003 yılında uygulanan ve şimdiye kadar 86 bin 829 öğretmen atamasının gerçekleştirildiği, 'tek tuşla bilgisayar ataması' bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rize'de yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yarın atamalarla ilgili olarak gerekli düzenlemeler yapılacak ve telekonferans yöntemiyle Başbakan Erdoğan, 28 ayrı branşta 10 bin kadrolu öğretmenin ataması için düğmeye Rize'den basacak. Öğretmen adayları bir saat içinde bakanlığın resmi web sitesinden atama sonuçlarını öğrenebilecek. Öğretmenler 2006-2007 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlangıcı olan 12 Şubat'tan itibaren görevlerine başlayabilecek. Üç yıldır Milli Eğitim Bakanlığı içinde bulunan Başöğretmen Salonu'nda yapılan atama töreninin bu yıl Rize'de yapılacak olması 'sürpriz' olarak değerlendiriliyor.

Bakanlığın övünç kaynaklarından biri olarak gösterilen tek tuşla öğretmen atamasıyla KPSS puanlarına göre müracaat eden öğretmen adaylarının atamaları 3 ila 5 dakika arasında Türkiye genelinde yapılıyor. Bakanlık üç yıl içinde bu yöntemle 86 bin 829 ilk atama, 3 bin 240 açıktan atama, 3 bin 551 kurumlararası atama olmak üzere toplam 93 bin 620 öğretmeni bu yöntemle atadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadrolu öğretmen atamaları için 1 Şubat'ta başlayan başvuru süresi de bugün sona eriyor.

Bakanlığın, www.meb.gov.tr adresli internet sitesindeki elektronik formu dolduracak adaylar, bugün en geç saat 12'00'ye kadar başvuru yapabilecekler. Hava şartları sebebiyle evraklarını yetiştiremeyen adayların bilgileri, ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerince sisteme aktarılacak ve başvurular tamamlanacak. Öğretmen adayları en fazla 20 okul tercihi yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber