Karaelmas üniversitesiyle ilgili 'Kesin artık şu maskaralığı' başlıklı haber yalanlandı..

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni Şafak Gazetesinin 25.12.2006 tarihli nüshasında manşet haber olarak yer alan 'Kesin artık şu maskaralığı' başlıklı ve yine aynı yayının 7. sayfasında yazının devamı mahiyetinde 'Sicil avı' kadına hakaret kampanyasına dönüştü' başlıklı yazılarda; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Açıkgöz'ün Üniversitede doçentlik ve profesörlük kadrosu vereceği akademisyenleri eşli mülakata çağırdığı ve eşleri başörtülü olanlara kadro vermediği şeklinde Üniversitemize yönelik tamamen gerçek dışı bir haber yapılmıştır.

Kurumumuz; T.C Anayasasının 130. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4 ve 5. maddelerinde yer alan ilke ve amaçlar doğrultusunda eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetinde bulunan kanunla kurulmuş bir yükseköğretim kurumudur. Bu doğrultuda, Üniversitemiz faaliyetlerini yürütecek olan akademisyenlerin seçim ve atanmaları; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, bu Kanun hükümlerine dayanılarak Yükseköğretim Kurulunca yayımlanan 'Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği' hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu kararları gereğince Üniversitemiz Senatosunca hazırlanan ve internet sitemizde (www.karaelmas.edu.tr) yayımlanan ilkelere göre yapılmaktadır. Üniversitemiz birimlerine doçent ve profesör alımı için yukarıda belirtilen yasa ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda Rektörlükçe çıkılan ilana müracaat eden adayların Rektörlük Makamınca kadroya atanmaları, belirtilen Kanun, Yönetmelik ve ilkelerde öngörülen şekil ve prosedüre göre yürütülmektedir. Üniversitemiz Rektörü tarafından, doçent ve profesör olarak atanacakların eşli mülakata çağrılması şeklinde yasal prosedürde yeri olmayan bir uygulamanın yapılması söz konusu değildir.

Rektörlüğümüze yönelik gerçek dışı bir uygulamaya yer verilmek suretiyle, üniversitelerden gelişmeye engel kurumlar olarak söz edilen, 'başörtülü eş' kontrolünün 'cinsiyet ayrımcılığı, ve kadına hakaret kampanyasına dönüştüğü' belirtilen yayın ile türban konusu işlenerek Üniversitemiz Rektörü hedef gösterilmektedir.

Haberin tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Prof. Dr. Vural EVREN

Rektör vekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber