'Öğretmenimizi ezdirmiyoruz'

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, öğretmen tayin ve atamalarının elektronik ortamda gerçekleşmesiyle birlikte birçok haksızlığın önüne geçildiğini söyledi. Uygulama ile ?sıfır hataya? ulaştıklarını belirten Kaya, ?Artık bütün işlemler belli bir kural içerisinde yapılıyor. Öğretmenlerimiz artık boynu bükük bir şekilde atama ve tayin peşinde koşmuyor? dedi. Remzi Kaya, göreve geldiklerinden bu yana başta öğretmen açığının giderilmesi olmak üzere birçok meselenin çözümünde de önemli adımlar attıklarını söyledi.

Açık kapanıyor

Hükümetin öğretmen açığı konusunda hassas davrandığını söyleyen Kaya, hükümetin kullanımındaki kadrolardan yüzde 50'sinden fazlasının MEB'e verildiğini söyledi. Dört yılda 93 bin 620 kadrolu öğretmen ataması yaptığını bildiren Kaya, 10 Şubatta yapılacak 10 bin yeni atamayla bu rakamın 100 bini geçeceğini ifade etti. Kaya, 2003'ten beri 20 bin sözleşmeli öğretmen alındığını belirtti. Sistemde şu an sözleşmeli olup kadroya geçebilecek 3 bin 500 öğretmen bulunduğunu açıklayan Kaya, bu kişilerin 10 Şubatta yapılacak atamalarda tercih yapması ve atanması halinde 3 bin 500 kadronun boşalacağını ifade etti. Geçen seneden boş kalan 1500 kadroyla ellerinde toplam 5 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu olacağını kaydeden Kaya, ?Boşalması düşünülen kadrolarla birlikte 15 Şubatta toplam 5 bin sözleşmeli öğretmen atayacağız? şeklinde konuştu.

Boş geçen ders yok

Bakanlıktaki 116 branşın bazılarında fazlalık bazılarında ise açık bulunduğunu anlatan Kaya, ?Örneğin lise matematik öğretmenliğinde fazla, ilköğretim matematik öğretmenliğinde açık var. Fazla olanlar açık olanların yerine derse girerek dengeyi sağlıyor? dedi. Öncelikli olarak bilgisayar, İngilizce, fen bilgisi, ilköğretim matematik ve Türkçe öğretmenine ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Kaya, meslek liselerinin motor, metal, fizik ve kimya öğretmenliğinde ise ihtiyaç fazlası olduğunu belirtti. Şu an için çok fazla öğretmen açığı bulunmadığını dile getiren Kaya, ?Bizim için önemli olan derslerin boş geçmemesi. Şu ana kadar boş geçen ders yok. Boşluk kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerle kapatılıyor? açıklamasını yaptı.

35 bin atama daha

Kaya, bu yıl içinde 35 bin öğretmen daha atamayı planladıklarını bildirdi. Bütçe kanunuyla hükümetin kullanımına izin verilen 23 bin kadrodan, 15 binine talip olduklarını ifade eden Kaya, ?Buna ek olarak 20 bin de sözleşmeli kadro istedik. O da verilirse bu yıl içinde 35 bin öğretmen ataması daha yapacağız. Bu kadrolar için Ağustosta yapılacak KPSS'yi bekleyeceğiz? dedi. Öğretmen atamalarında bu yıl ilk kez uygulanacak ?Alan Seçme Sınavı? ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de bildiren Kaya, sınavın ne zaman yapılacağına ÖSYM ile karar vereceklerini kaydetti. Öte yandan Kaya, yarın 10 bin öğretmenin atamasının yapılacağını ve atama düğmesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basacağını söyledi. Kaya, ?Başbakanımız düğmeye bastığı andan itibaren öğretmenlerimiz de bilgisayar ortamında tayinlerinin nereye çıktığını anında görecekler. Bunu da uydu aracılığı ile gerçekleştireceğiz? dedi.

Sözleşmeliler de sevindi

Sözleşmeli öğretmenlerin problemlerine de değinen ve bu öğretmenlerin geçmişte bazı mağduriyetleri olduğunu ifade eden Remzi Kaya, ?Düne kadar bu arkadaşlar ücretli derse girerlerdi ve hiçbir sosyal güvenlikleri yoktu. Biz ne yaptık. Bu öğretmenlerimizi önce 4-C kanunu üzerinden görevlendirdik. Daha sonra 4-B kapsamına aldık? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber