Bir ilden daha çok elektrik harcayan hastane

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, elektrik alt yapısına 4 yılda 7 milyon YTL harcadı. Dünyanın etrafını yaklaşık 4 kez dolaşacak kadar elektrik kablosuyla döşenen hastanenin yıllık elektrik harcaması ise 4 milyon YTL....

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek, hastalara kaliteli, güvenli, çağdaş bir sağlık hizmeti sunmak için, elektrik harcamalarını kısıtlandırmadıklarını söyledi. Hastanelerin en önemli ünitelerinin yoğun bakım ve ameliyathaneler olduğunu belirten Doç. Dr. Çatalyürek, özellikle bu bölümlerde 1 saniyelik bir elektrik kesintisinin insan hayatına mal olabileceğini kaydetti.

Doç. Dr. Çatalyürek, 14 bin metrekare kapalı alana sahip olan 900 yataklı hastanede bütün bölümlerin havalandırıldığını, hasta odalarında hastaların isteğine göre özel havalandırmanın yapıldığını, 25 megavatlık gücün 6 trafoyla hastaneye dağıtıldığını söyledi. Doç. Dr. Çatalyürek, "Hastanemiz, 50-60 bin nüfuslu illerden daha çok elektrik harcıyor. 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik harcıyoruz. Geçtiğimiz yılki elektrik faturamız, 3.6 milyon YTL" dedi. Doç. Dr. Çatalyürek, yeterli havalandırma nedeniyle hastanedeki enfeksiyon oranının, dünyanın en gelişmiş hastanelerinin düzeyinde olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber