'El Bab'daki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde El Bab'daki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecektir. Orada Türkiye'ye tehdit oluşturan DEAŞ ve PYD/PKK unsurları tamamıyla o bölgeden temizlenecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2017 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'El Bab'daki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecek'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde El Bab'daki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecektir. Orada Türkiye'ye tehdit oluşturan DEAŞ ve PYD/PKK unsurları tamamıyla o bölgeden temizlenecektir." dedi.

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak için Eskişehir'e gelen Kurtulmuş, Eskişehir Valiliğini ziyaret etti. Vali Azmi Çelik ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Kurtulmuş, burada Valilik şeref defterini imzaladı.

Daha sonra Kurtulmuş ve beraberindekiler, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yaralanan Piyade Komando Teğmen Levent Fevzi Göztaşı'nı tedavi gördüğü Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Kurtulmuş, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Teğmen Göztaşı'nın durumunun çok iyi olduğunu belirtti.

Vali Çelik ve diğer ilgililerin Göztaşı ile çok güzel bir şekilde ilgilendiğini ifade eden Kurtulmuş, "Birkaç gün içinde taburcu edilmesi mümkün olur. Gazi oldu ancak inşallah Cenab-ı Allah şehit sevabı vermiştir. Bizim askerimizin fedakarlığını göstermesi açısından da çok önemli. Kendi mahiyetindeki bir erimizi kurtarmak için hamle yaptığı sırada kendisi de yaralanıyor sonra arkasından gelen başka arkadaşlar da orada şehit oluyorlar." diye konuştu.

- "El Bab'daki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecek"

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki gelişmelere değinerek şöyle devam etti:

"Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde El Bab'daki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecektir. Orada Türkiye'ye tehdit oluşturan DEAŞ ve PYD/PKK unsurları tamamıyla o bölgeden temizlenecektir. Baştan itibaren Fırat Kalkanı Operasyonu'nda ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşacağız. Oradaki 5 bin kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlenerek Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmalarının önüne geçilecektir. El Bab'da da inşallah Cerablus'un aynısı olacak, orası temizlendikten sonra o şehrin ahalisi gelecekler ve kendi şehirlerinde özgür bir şekilde huzur içerisinde oturacaklar. Türkiye bunu sağlamaya çalışıyor."

- "Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok"

Türkiye'nin Cerablus'ta ortaya koyduğu modelin uluslararası camiaya örnek teşkil ettiğini dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Birtakım terör örgütlerini kullanarak vekalet savaşlarının paydaşı değiliz. Bizim amacımız, oradan Türkiye'ye karşı gelen saldırıları önlemek ve esasında o bölge halklarının kim neredeyse o gelsin tekrar o bölgede otursun. Cerablus'ta yaklaşık 45 bin kişi savaş öncesinde orada yaşayan insanlar tekrar oraya geldiler ve şimdi huzur içerisinde yine Türkiye'nin desteğiyle orada yaşamaya devam ediyorlar. El Bab'da da aynısı olacaktır ümit ediyorum. Arkasında Münbiç ve diğer yerlerde de olacaktır. Türkiye bu bölgenin bütünüyle terörden temizlenmesi için bir gayret sarf ediyor. Uluslararası camiayla da bu alanda ciddi bir dayanışma içerisinde olmayı arzu ediyoruz. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Herkes terör örgütlerinin tamamına karşı samimiyetle mücadele etsin. Bu mücadelenin sonucunda da inşallah o bölge bütünüyle terörden temizlensin."

- "Türkiye'nin düşmanlıklara karşı korunması için dua ediyorlar"

Kurtulmuş, bütün şehitleri rahmetle andıklarını aktararak "Allah şehitlerden razı olsun." dedi. Türk milletinin aziz ve büyük bir millet olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Çok sayıda şehit cenazesine katılmış birisi olarak, çok sayıda şehidimizin ailesini, gazilerimizi ziyaret etmiş birisi olarak daha şimdiye kadar isyan eden 'Nereden bu başımıza geldi?' diyen bir tek aile, gazi görmedim. Burada da gazimiz aynı şeyi söylüyor, bıraksanız 1-2 saat sonra tekrar oradaki çatışmalara girebilecek bir mukavemete, ruh haline sahip. Bütün şehit ailelerimiz 'Vatan sağ olsun, Allah milletimize zeval vermesin.' diyor. Dayanışma içerisinde Türkiye'nin bütün bu düşmanlıklara karşı korunması için dua ediyorlar. Aile ve toplum içerisinde kenetleniyor. Büyük bir millet olduğumuzu bu tür ziyaretlerde daha iyi görüyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize de bundan sonraki hayatlarında sağlık ve afiyet içerisinde başarılı, mutlu bir hayat sürmelerini temenni ediyoruz. Bu büyük mücadeleye destek veren bütün ailelere ve milletimize takdirlerimizi ve teşekkürlerimizi ifade ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber