Nilhan Osmanoğlu: Dedemin ve Erdoğan'ın düşmanları aynı

Referandumda "Evet" diyeceğini açıklayan ve parlamenter sistemi eleştiren Sultan 2. Abdülhamid'in torunlarından Nilhan Osmanoğlu, hakkında ortaya atılan iddialar ve eleştirilerle ilgili ilk kez konuştu: Şu an iktidarı vurdukları tek silah bu; saltanat geri gelecek! Bunu da beni kullanarak yapıyorlar

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Şubat 2017 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nilhan Osmanoğlu: Dedemin ve Erdoğan'ın düşmanları aynı

Nilhan Osmanoğlu sürgünden sonra İstanbul'da doğan ilk Osmanlı Hanedan mensubu. 30 yaşında. Hanzade ve Mehmet Vahidettin isminde iki çocuğu var. Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü mezunu, yüksek lisansını işletme üzerine yapmış. Şimdiye kadar kendi halinde bir yaşamı olan Osmanoğlu, referandumda "Evet" diyeceğini açıklayıp, parlamenter sistem eleştirisi yapınca ortalık karıştı. Osmanoğlu, ailesinin ve kendisinin bir amacı olduğunu söylüyor. Bunu da şu cümlelerle anlatıyor; "Osmanlı hep Selçukluya sahip çıkarak ilerlemiş. Cumhuriyet de Osmanlı'ya sahip çıkarak ilerlemeliydi. Bizim davamız bu. Konu şahsi değil. Niye bu insanlar dedelerine sövüyor hale gelmişler, konu aslında bu!" Nilhan Osmanoğlu ile Çengelköy'deki Nilhan Sultan Köşkü'nde buluştuk. Tedirgindi... 10 gündür yaşadıkları yüzünden gergindi...

- Hanedan üyesisiniz, nasıl bir hayatınızoldu?

- Fatih'te doğdum, Merter'de büyüdüm.Normal bir yaşamım vardı.Babam tezgahtarlık yapardı o dönemlerde.Dedemler buraya geldiklerindemaddi anlamda iyi durumda olmadıklarıiçin bir ailenin yanında kalmışlar.Bir ekmeği paylaşarak yıllar sonra birev sahibi oldular.

- Siz ne zaman Osmanlı Hanedanıüyesi olduğunuzu algıladınız?

- Doğduğumuz andan itibaren kimintorunu olduğumuzu biliyorduk,evlatlarımızı da bu şekilde yetiştiriyoruz.Sonuçta bu bize kalan bir miras.Dedelerimizin hikayelerini bilerekbüyüdük. Ama körü körüne bir bağlılıkdeğildi bu. Doğru ve yanlışlarınımuhakeme ederek öğrendik. İnsanlarbunu çok yanlış anlıyor. Osmanlı'nıniyisiyle kötüsüyle öğrenilmesi gerektiğinidüşünüyorum. Sonuçta benim ecdadım,ailem. Heraile ferdim gibi bende aileme laf gelmesine izin vermem.Selçuklu'yu, Osmanlı'yı ve Cumhuriyet'iöğrenirken iyileri ve kötüleriyleöğrenmek gerektiğini savunuyorum.

- Siz de bir koruma kalkanıyla mıbüyüdünüz tüm aile gibi?

- Babam öyle büyüdüğü için bizi deböyle büyütmek istedi ama ben farklıbir çocuktum. Her zaman doğruyusöylemekten vazgeçmeyen bir yapımvar. Lise ve üniversite hayatım boyuncada çalıştım. Kendi paramı kendimkazandım, üniversite paramı kendimödedim. Üniversitede aktif biriydim.Arkadaşlarım da Sultan AbdülhamidHan'ın torunu olduğumu bilmezlerdi.Kendimi kimseye o şekilde tanıtmıyorum.Bir kez fark edildi, o zaman dahayatımın en üzücü olaylarından biriniyaşadım.

SONAT BAHAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber