Rektörden 'terörist öğrenci' yorumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 14:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, ''Üniversite öğrencisi olarak bazı siyasi oluşumların içerisine girmiş insanların, Türkiye'de son dönemde işlenen bir cinayetin katil şebekesi içerisinde yer aldığını'' söyledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, ''Üniversite öğrencisi olarak bazı siyasi oluşumların içerisine girmiş insanların, Türkiye'de son dönemde işlenen bir cinayetin katil şebekesi içerisinde yer aldığını'' belirterek, ''Bu, öğrenci sıfatını kirleten bir yaklaşımdır'' dedi.

Aras, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda, Türkiye'deki 20 üniversitenin öğrenci konseyleri yönetim kurullarının katıldığı ''Öğrenci Konseyleri İstişare Toplantısı''nda öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ''Siz, kendi içinizde bu kabil yaklaşımlardan kendinizi arındırabilirsiniz'' dedi.

Bazı siyasi görüşlerin üniversitelerde dernekler kurarak öğrencileri kendi görüşleri doğrultusunda etkilemek istediğini anlatan Aras, bu derneklerin öğrencilere, ''öğrenci konseyi'' için seçim yaptırmadıklarını söyledi.

Aras, ''Biz öğrencilerimizin kimsenin baskısı altında kalmasını istemiyoruz, öğrencilerimiz, öğrenci konseyinin geniş şemsiyesi altında haklarını savunmalılar ve kendilerini ifade etmeliler'' dedi. Üniversitelerde bütün kavgaların siyasi nedenlerle çıktığına dikkat çeken Aras, üniversitelerde, siyasi partileri temsil eden grupların olmaması gerektiğini söyledi.

Öğrenci konseylerinin arzu edildiği kadar gelişmediğini belirten Aras, öğrenci konseylerinin gelişmesi için çaba sarf etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Cumhuriyet Üniversitesi adına, ''Öğrenci Konseyleri İstişare Toplantısı''na katılan Dursun Ali Şener, Anadolu'daki pek çok üniversitenin iyi eğitim veremediğini iddia ederek, bu üniversitelerin iyi eğitim veremiyorlarsa kapatılmaları gerektiğini savundu.

Şener, kurumsallaşmanın gerçekleştirilememesi nedeniyle öğrenci konseylerinin etkili olamadığını dile getirerek, ''Öğrenci konseyleri sorumluluklarını yerine getirememekte, alınan kararları uygulayamamaktadır'' dedi. Okan Üniversitesi adına toplantıya katılan Fatih İlhan, siyasi kimliğin öğrenci kimliğinin önüne geçmemesi gerektiğini belirterek, ulusal öğrenci konseyi örgütlenmesinin aktif bir şekilde yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber