Ömer Dinçer: İddialar gerçek dışı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, "Gazeteci Hrant Dink suikastından sonra yaşanan süreci haksız ve kötü niyetli bir şekilde şahsımla irtibatlandırarak, menfur suikastla ilgili olarak gerçek dışı iddialarda bulunan kişilere atfen haber yapıldığı görülmektedir. Haberlerdeki şahsımla ilgili iddiaların tümü gerçek dışıdır" dedi.

Ömer Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, "bugünkü bazı gazetelerde ismi ve resmi kullanılarak gerçeğe aykırı, kişilik haklarını ihlal eden haberler yayımlandığını" belirtti. Dinçer, şunları kaydetti:"Gazeteci Hrant Dink suikastından sonra yaşanan süreci, haksız ve kötü niyetli bir şekilde şahsımla irtibatlandırarak, menfur suikastla ilgili olarak gerçek dışı iddialarda bulunan kişilere atfen haber yapıldığı görülmektedir.

Haberlerdeki şahsımla ilgili iddiaların tümü gerçek dışıdır. Gazeteci Hrant Dink'in suikastını şiddetle kınıyorum. Gazeteci Hrant Dink suikastından sonra

yaşanan süreci şahsımla irtibatlandırma gayretiyle açıklama yapan bu kişilerin, basında daha çok yer alma amacıyla bu açıklamaları yaptıklarını düşünüyorum.

Zira, yaşanan süreçte, şahsımla ilgili gerçeğe aykırı bütün haberlerin basında azami ölçüde yer aldığı kamuoyunun bildiği bir gerçektir.

Başbakanlık Müsteşarı'nın görevleri yasayla belirlenmiştir. Atandığım ilk günden itibaren yasalarla belirlenmiş görevlerimi titizlikle yerine getirmekteyim.Kamuoyu gerçekleri görmektedir. En doğru değerlendirmeyi yapacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber