Yalçın: Hiç kimse böyle bir alanı tekeline alamaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Emek hareketinin dini, rengi, şekli, milleti yok. Emek hareketi evrensel bir harekettir. Nasıl ki gözyaşının rengi dünyanın her tarafında aynıysa, alın terinin rengi de dünyanın her tarafında aynıdır. Bu, bir dini, etnik alana hapsedilemez. Hiç kimse böyle bir alanı kendi tekeline alamaz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2017 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: Hiç kimse böyle bir alanı tekeline alamaz

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emek hareketinin dini, rengi, şekli, milleti olmadığını belirterek, "Emek hareketi evrensel bir harekettir. Nasıl ki gözyaşının rengi dünyanın her tarafında aynıysa, alın terinin rengi de dünyanın her tarafında aynıdır. Bu, bir dini, etnik alana hapsedilemez. Hiç kimse böyle bir alanı kendi tekeline alamaz." dedi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından, sendikanın 25'inci kuruluş yıl dönümü kapsamında, bir otelde, "Uluslararası Eğitim Sendikaları Buluşması" gala yemeği düzenlendi. Programa, çok sayıda ülkeden sendika temsilcileri katıldı.

Yalçın, buradaki konuşmasında, kuruluş yıl dönümlerinde sendikal alana ilişkin temel yaklaşımları yabancı sendika temsilcileriyle paylaştıklarını söyledi.

Çalışmaları yaparken dünyadaki servetin adil dağıtımı, emeğin ve alın teri hakkının düzgün şekilde teslimi konusunda ortaklaşa bir gayret yürüttüklerini ifade eden Yalçın, dünya barışına ve kardeşliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Dünyadaki servetin düzgün dağıtılmaması halinde savaş, çatışma ve kargaşaların çıkabileceğine dikkati çeken Yalçın, çatışmanın örgütlülüğün gücüyle önlenebileceğini aktardı.

"KÜRESEL SORUNLARIN OLDUĞU YERDE KÜRESEL ÇÖZÜMLER ÜRETMEK GEREKİYOR"

Dünyanın belli noktalarının "kör nokta" olarak kaldığını, oralara ilişkin nitelikli bir bakışın ortaya konamadığını belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emek hareketi denildiğinde bazı ülkeler üzerinden konuşuluyor ve bütün çalışmaların o ülkeler üzerinde yoğunlaştığı bir fotoğraf var. Dolayısıyla bu da tartışılması gereken bir durum. Küresel sorunların olduğu yerde küresel çözümler üretmek gerekiyor. Bunun için ortaklaşa dayanışmak, konuşmak, iş birliği anlaşmaları yapmak, beraber projeler üretmek, kurumsal kapasitelerimizi bu anlamda tanımak, birbirimizle nasıl yardımlaşabiliriz bunu ortaya çıkarmak gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman küresel çözümler üreteceğimiz zemini de yakalamış olacağız.

Emek hareketinin dini, rengi, şekli, millet yok. Emek hareketi evrensel bir harekettir. Nasıl ki gözyaşının rengi dünyanın her tarafında aynıysa, alın terinin rengi de dünyanın her tarafında aynıdır. Bu, bir dini, etnik alana hapsedilemez. Hiç kimse böyle bir alanı kendi tekeline alamaz. Dolayısıyla her yerde geçerli olan bir faaliyet alanıdır. Onun için emek alanına ilişkin bütün çalışmalar da bu boyutta düşünülmeli, küresel boyutuyla hareket edilmeli."

Ali Yalçın, küresel sorunları çözmek için örgütlü yapıları harekete geçirilmesi, sorunların çözülmemesi halinde yeni örgütlü yapıların kurulması gerektiğine işaret etti.

Programın ardından sendika temsilcileriyle eğitim ve iş birliği anlaşması imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber