ÖSYM Başkanı: Bazı fakültelere sınavsız girilebilir

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, üniversiteye girişteki baraj puanın kaldırılmasını ve bazı fakültelere sınavsız girişin sağlanmasını önerdi.

Yarımağan'a göre bu düzenlemeyi yapabilmek için üniversite kontenjanları artırılmalı, lise bitirme sınavı getirilmeli.

CNN TÜRK'e konuşan ÖSYM Başkanı, ?Önümüzdeki iki yıl boyunca ÖSS'de değişiklik yok'' dedi ama ileriye dönük olarak açıköğretime ve bazı fakültelere sınavsız öğrenci alınması, 160 ila 185 baraj puanlarının kaldırılması gibi projeleri hakkında sinyaller verdi.

Yarımağan "Kontenjan artarsa lise bitirme sınavı gelirse talebin az olduğu yerlere sınavsız öğrenci alınabilr. Yakın bir gelecekte bu barajlar kaldırılır o zaman sorun çok daha radikal biçimde çözülmüş olur'' dedi.

Daha çok öğrencinin puanı hesaplanacak

Geçen yıl Kıbrıs dahil vakıf üniversitelerinde yaşanan kontenjan açığının tekrarlanmaması için ÖSYM bu yıl önlem aldı. Sınavda daha çok öğrencinin puanı hesaplanacak.

?Bu yıl mezun olacakların diploma notları 100 üzerinden ÖSYM'ye gönderilecek. 5'lik sistemde 85 ila 100 arası notlar 5'e dönüşüyordu öğrencileri ayırmak mümkün olmuyordu" diyen Yarımağan 100'lük sistem ile ortaöğretim başarı puanlarında başarılı öğrencilerin lehine farklılık olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber