Belediye Başkanı sokağa oğlunun adını mı verdi?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU'da, Kültür Mahallesi'ndeki ?Pınar' olan sokağın adının ?Enes' olarak değiştirilmesi tepki çekti. Çevre sakinleri, sokaklarına Bolu Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz'ın oğlunun adının verildiğini iddia etti. Burak ve Enes adında iki çocuğu olan Başkan Yılmaz ise oğlunun adının sokağa verilmesinden haberinin olmadığını söyleyerek, ?Bolu'da komisyon kararıyla 400 sokağın adı değiştirildi. Ben sadece hayırsever Ahmet Baysal'ın adının bir sokağa verilmesi konusunda öneride bulundum. Ne kendim ne de akrabalarımın adının bir sokağa verilmesi konusunda talebim olmadı. Belki ?Enes' diye bir şehit adı vardır'' dedi.

Bir süre önce Bolu Belediyesi, kentte bulunan sokaklardan 400'ünün adını değiştirdi. Kültür Mahallesi'ndeki ?Pınar' olan sokağın adı da ?Enes' olarak değiştirildi. Sokağa yeni tabelanın takılmasıyla birlikte vatandaşlar, sokaklarının adının değişmesine anlam veremedi. Çevre sakinleri, sokaklarına Bolu Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz'ın oğlunun adının verildiğini iddia etti. Sokakta oturanlardan Sema Engin, ?Sokağın adı değiştirilerek Belediye Başkanı Yılmaz'ın oğlunun adı verildi. Sokağa bir şehidin adı verilse aklım erer ama hangi mantıkla bu yapıldı, kime soruldu? Sokağımızın adından memnunduk'' dedi.

Bir başka sokak sakini ise ?Sokaklara şehitlerinin adının verildiğini gördük ama bir belediye başkanının oğlunun adının verildiğini ilk kez görüyoruz. Bolu'ya yararı dokunmuş bir kişinin adı da verilebilirdi. Ama oğlunun adını vermesi kabul edilebilir bir şey değil. Böyle bir hareketin çok yanlış olduğunu düşünüyoruz. Olmaması gerekir'' diye konuştu.

Burak ve Enes adında iki çocuğu bulunan Başkan Yılmaz ise oğlunun adının sokağa verilmesinden haberinin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

?Bolu'da komisyon kararıyla 400 sokağın adı değiştirildi. Oğlumun adının sokağa verildiğini bilmiyorum. Ben sadece hayırsever Ahmet Baysal'ın adının bir sokağa verilmesi konusunda öneride bulundum. Ne kendim ne de akrabalarımın adının bir sokağa verilmesi konusunda talebim olmadı. Eğer böyle bir şey varsa gereğini de yaparım. Biz Bolu için ehemmiyet arz eden kişilerin isimlerinin adlarının sokağa verilmesi taraftarıyız. Belki ?Enes' diye bir şehit adı vardır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber