Fuhuş ve uyuşturucuya savaş açan muhtarın işyeri kurşunlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM Aşağı Yoncalık Mahallesi Muhtarı 46 yaşındaki Nevzat Özeken fuhuş ve uyuşturucuyla mücadeleye girince çetelerin hedefi oldu. Yaptığı şikayetler sonucu fuhuş yapılan altı otelin kapatılmasını sağlayan, iki ayrı evde de esrar yakalatan Muhtar Özeken'e ait pide salonu kurşunlandı.

Saldırının işyerinin kapatılmasından sonra yapıldığını belirten Özeken, ?İşyerime 11 el ateş etmişler. Ama Erzurum'un ahlaki yapısını fuhuş ve uyuşturucu ile bozmak isteyenlere karşı mücadelem devam edecek'' dedi.

Yakutiye Belediyesi sınırları içindeki Aşağı Yoncalık Mahallesi'nde, 1982- 1999 yılları arasında muhtarlık yapan babası Nihat Özeken'den seçimle görevi devralan Nevzat Özeken, sorumluluk bölgesinde uyuşturucu ve fuhuşa geçit vermeyeceğini söyledi. İki dönemdir muhtarlık yapan evli ve iki çocuk babası Nevzat Özeken, yaklaşık bir yıl önce mahallesinde bulunan otellerde fuhuş yaptırılması üzerine harekete geçti. Muhtar Özeken, Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetlerle hem kendi bölgesini temizledi hem de komşu mahallelerdeki otellere baskınlar yaptırdı. Fuhuş yaptırıldığı belirlenen altı otele kapatma cezaları verildi, fuhuş yaparken yakalanan yabancı hayat kadınları sınır dışı edildi. Sadece fuhuşla değil, uyuşturucuyla da mücadale eden Muhtar Özeken'in şikayeti üzerine, Emniyet Müdürlüğü tarafından iki ayrı eve yapılan baskınlarda da esrar ele geçirildi.

Aynı zamanda pide salonu işleten Muhtar Özeken, ?Mahallemde insanların huzurlu ve rahat yaşayabilmesi için sürekli olarak çalışıyorum. Mahallede bulunan bazı otellerde fuhuş yaptırıldığını öğrenince Emniyet'e şikayette bulundum. Okul önlerinde çocuklarımızı zehirleyen uyuşturucu satıcılarını yakalattırdım. Tüm bu çalışmalarda esnafın ve mahalle sakinlerinin büyük desteğini gördüm. Yaptığım tüm bu girişimler birilerini rahatsız etti. Geçen hafta salı gecesi işyerim kurşunlandı. Saldırı işyeri kapatıldıktan sonra yapıldığı için kimseye birşey olmadı. Ama ben bunlara pabuç bırakmam. Uyuşturucu ve fuhuşla mücadeleye devam edeceğim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber