Burs'da öğretmenlere hırsızlık eğitimi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Son Bir Yılda 81 Okulda Öğretmenin Çantası Çalındı:Okullarda Hırsızlık Olayları Yaşanması Nedeniyle Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Görevli Polisler, Öğretmenleri Hırsızlık Ve Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Uyardı

Bursa'da son bir yılda 81 ayrı okulda öğretmenin çantasının çalınması üzerine Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, okullara giderek öğretmenleri hırsızlık olaylarına karşı uyardı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bütün okulları yazılı olarak uyarmasına rağmen hırsızlık olaylarının yaşanması sebebiyle Sokak Timleri Amiri Başkomiser Zafer Baybaba ve Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amiri Komiser Murat Öztaş, öğretmenlere uygulamalı olarak eğitim verdi.

Sokak Timleri Amiri Başkomiser Zafer Baybaba, yaşı küçük hırsızların okullarda tenefüs saati ve okul giriş çıkış saatlerindeki karmaşadan yararlanıp sınıflardan ve öğretmenlerin odasından hırsızlık yaptığını bildirdi. Okul yöneticileri ve öğretmenleri uyaran Baybaba, okul giriş çıkışlarının sürekli kontrol altında tutulmasını ve öğretmenlerin çantalarına sahip çıkarak kilitli dolaplarda saklamasını istedi.

Sokakta yaşanan hırsızlık olaylarında mağdurların çoğunlukla bayanlar olduğuna da dikkat çeken Baybaba, "Alışveriş esnasında kadınlar adeta kendilerinden geçiyorlar. Asılı olan çantaları da sırtında olduğu için apayrı dünyada geçerken, çantalarıyla iletişimi kesiliyor. Ne zaman çantalarından bir şey ihtiyaç olduğunda hırsızlık olayının farkına varıyorlar. Kadınlar alışveriş esnasında, çantalarını hakim olacakları şekilde vücutlarının ön kısmında tutmalı. Ayrıca düğün cemiyetlerine davetli gibi giden makyaj yapılmış çocuklar da çantaları çalıyorlar. Bu çocuklara karşı vatandaşlarımız duyarlı olmalı" diye konuştu.

İnternet üzerinden ve bankamatiklerden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı da Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Komiser Murat Öztaş bilgi verdi. Öztaş, "Bankamatiklerde şifrenizi kimseye söylemeyin. Kartlarınızı sıkıştırıp sonra da şifrenizi öğrenerek hesaplarınızı boşaltabilirler. Özellikle MSN'de tanımadığınız bilmediğiniz kişilerle konuşmayın. Sizi başka sitelere yönlendirip MSN şifrenizi ele geçirip dolandırıcılık ve taciz olaylarına maruz bırakabilirler" diye konuştu.

Karamehmet, 1.Murat ve Ali Rıza Bey İlköğretim Okulları'ndaki eğitimlerin bundan sonra geleneksel hale getirileceği bildirildi. Bursa'da 2006 yılında merkez ilçelerdeki okullardan ise 81 hırsızlık olayının gerçekleştiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber