Cep telefonlarına saldırı beş kat arttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

McAfee, cep telefonu oparatörlerinden topladığı geri besleme bilgilerini değerlendirdiği çalışmasında, cep telefonlarına yönelik tehlikeli saldırıların 2006 yılında bir önceki yıla göre beş kat arttığını açıkladı.

Çalışmaya katkıda bulunan dünya genelindeki 200 ayrı cep telefonu oparatörünün yüzde 83'ü, kullanıcılarının 2006 yılı içinde bir saldırı ile karşılaştığını belirtiyor. Tehlikenin boyutunun bu noktaya gelmesi, taşınabilir cihazlardaki güvenliği sağlayan çalışmaların artırılması gerektiği fikrini güçlendirdiği bildiriliyor.

Geniş bir kullanıcı kitlesini etkileyen saldırıların Avrupa, Asya ve cep telefonu kullanıcılarının çok olduğu pasifiğe kıyısı olan ülkelerde daha yaygın olarak gerçekleştiği belirtiliyor. Bu bölgelerde saldırıdan etkilenen oparatörlerin sayısının önceki yıla göre iki katına çıktığı bildiriliyor.

Telefon oparatörleri saldırılardan dolayı müşteri gözünde güvenilirliğini kaybetme endişesi taşırken, bu gelişmelerin kullanıcıları müzik indirmek gibi içeriğe dayalı servislerden uzaklaştırmasından çekiniliyor.

Çalışmaya göre, 1000 ila 100 bin kullanıcıyı etkileyen saldırıların tüm saldırılar içindeki oranı yüzde 15 olarak belirleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber