CHP'li belediyeye 'ihale' soruşturması

İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün belediye imamı Karaarslan'ın şirketlerine usulsüz şekilde ihale veren Sarıyer Belediyesi hakkında inceleme başlattı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Mart 2017 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
CHP'li belediyeye 'ihale' soruşturması

Ercan Öztürk

İçişleri Bakanlığı, savcılığın CHP'li Sarıyer Belediyesi ile ilgili başlatmış olduğu FETÖ incelemesiyle ilgili Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Belediye Başkan Yardımcılarının da aralarında olduğu 44 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

İHALELER ADRESE TESLİM EDİLMİŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 15 Aralık 2016'da imzalanan soruşturma evraklarında bütün deliller tek tek sıralandı. Deliller arasında AKŞAM'ın FETÖ'nün belediye imamı Erkan Karaarslan'a verilen usulsüz ihale haberleri de yer aldı. İncelemelerden sonra şu bulgular tespit edildi; Karaarslan EYÖNTEM Danışmanlık Şirketi'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu, BEKAD, KAMUSİS'in ise yüzde 50 hissesine sahip olduğu, iki şirketin de aynı adreslerde olduğu belirlendi. Karaarslan'ın baldızı Çiğdem Şanlı ile teyzesinin oğlu Osman Çolak'ın, Karaarslan'ın şirketlerine özel (iddia sahibinin tabiriyle adrese teslim) ihaleler verildiği tespit edildi.

İŞTE İNCELEME BAŞLATILAN İSİMLER

İnceleme başlatılan isimler şunlar: Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Mustafa Tok, Gökan Zeybek, İsmail Erdem, Sevgi Atalay, Adnan Ayber, Belediye Başkanvekili Hayati Kaptanoğlu ile belediye birim müdürleri ve belediyede ihale komisyonunda görev yapan isimler...

SAHTE DİLEKÇEYLE TEKLİF

7 Kasım 2013'te yapılan ihale EYÖNTEM, Vizyon Yayıncılık'tan alınan yaklaşık maliyet teklif mektuplarında Vizyon Yayıncılık kaşesi olan imzanın Uğur Duruş'a ait olmadığı, sahte teklif yazısı yapıldığı belirlendi. İhale komisyon üyelerinden ikisinin toplantıya katılmadığı halde 9 ihalenin karara bağladığı, ihaleye katılma yeterliliği olmayan şirketlere verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber