Mevduat unutkanlarının listesi internete kondu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yıl boyunca aranıp sorulmayan mevduat hesapları bankalarca internet sitelerinde teşhir edilmeye başlandı. 15 Mayıs'a kadar başvurusu yapılmayan hesaplar TMSF'ye aktarılacak. Unutulan hesap tutarının 20 milyon YTL'yi bulduğu tahmin ediliyor

Mevduat sahiplerinin bankalarda 10 yıl boyunca arayıp sormadığı ?unutulan hesaplar? bankalarca internet sitelerinde teşhir edilmeye başlandı. İlk olarak Ziraat Bankası, Vakıfbank ve HSBC unutulan hesapları listeleyerek yayınladı. Diğer bankalar da listelerini internet sitelerine koyacaklar. 15 Mayıs'a kadar talep edilmeyen mevduat ise TMSF'ye devredilecek.

TMSF hesabında 1 yıl tutulacak olan hesaplar yine sahibi çıkmazsa, TMSF kasasına kalacak. TMSF'ye devredilecek hesap tutarının yaklaşık 20 milyon YTL'yi bulacağı tahmin ediliyor.

Unutkanlarda Ziraat farkı

Ziraat Bankası, dün 10 yıldır aranıp sorulmayan YTL ve döviz cinsi hesapların listesini yayınlayarak sahiplerini aradı. Banka duyurusunda, ?listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Mayıs 2007 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet hak ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecektir? denildi.

Ziraat Bankası'nda TMSF'ye devredilecek toplam tutarın ise 1.1 milyon YTL olduğu öğrenildi. Ziraat Bankası, bankalar içinde 33 bin 826 adet unutulan hesapla birinci oldu.

Ziraat Bankası'nda unutulan hesapların önemli bir kısmı 50 YTL'nin altındaki hesaplardan oluşuyor. Banka yetkilileri unutulan hesapların genellikle, hesabındaki parasını çeken mudilerin çok küçük tutarlı bakiyesini unuttuğunu ancak yıllar içinde bunlara yılda bir kez uygulanan faizler nedeniyle hesaplarda yıllar sonra 20-30 YTL'lik tutarlar oluştuğunu belirtiyorlar. Hesabını unutan mudilerini aramak için listeler oluşturan diğer iki banka da Vakıfbank ve HSBC oldu.Vakıfbank'ta unutulan hesap sayısı 16 bin 800'le Ziraat Bankası'nı geçemezken, HSBC'nin yayınladığı listede ise sadece 724 hesap yer aldı. Ziraat Bankası'nın yayınladığı yaklaşık 1700 sayfalık unutkanlar listesinde kurumsal hesapların da olması dikkat çekiyor. Listede çok sayıda muhtarlık, jandarma karakolu, asliye hukuk mahkemesi, bazı MHP, DYP ve ANAP ilçe başkanlıkları, askeri birlikler, belediye başkanlıkları da bulunuyor.

BJK da mevduatını unutanlar listesinde

* Ziraat Bankası listesinde hesabını unutanlar arasında şunlar dikkat çekiyor: Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği, Rize Belediye İtfaiye Yardım Hesabı, Rize Ardeşen Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Bursa Demirtaş Belediyesi Başkanlığı, Cihanbeyli Konya CHP, Kastamonu Derebucagı Köyü Muhtarlığı, Çanakkale Dinar depremi yardım kampanyası, Elazığ WC Abdest alma yeri hesabı, Erzurum Dinar depremzede yardım hesabı, Trabzon Piyade tugay kantini.

Haber: Gülümhan GÜLTEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber