Başbakan: Savcıların her şikâyete dava açması zorlaşacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, 'dava açmayı zorlaştıracak düzenleme' için çalışma başlattıklarını açıkladı. Savcıların olur olmaz her şikayeti dikkate almasının yanlışlığına dikkat çeken Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesine ilişkin davalarla gündeme gelen ulusalcı avukat Kemal Kerinçsiz'e göndermede bulundu.

Erdoğan, "Bir zat var. Kerinçsiz. Şöhret olmak için her şeye dava açıyor. İsabetli yollardan biri değil bu. Bunu önlemek için ne yapılabilir, arkadaşlarla çalışıyoruz." dedi. Türkmenistan'ın yeni lideri Gurbanguli Berdimuhammedov'un yemin töreni için bu ülkeye giden Erdoğan, Aşkabat yolunda kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını cevapladı. 301. madde konusunda sivil toplum örgütleriyle anlaşamadıklarını vurgulayan Başbakan, maddenin bütünüyle kaldırılmasına sıcak bakmadığını tekrarladı.

Adı, imzası, adresi olmayan şikâyetlerin kaale alınmaması gerektiğini anlatan Erdoğan, "Dürüstse, samimiyse, adını da, adresini de koyar. Onu kaale alırım. Koskaca yargı, neden bunları kaale alsın. Benimle ilgili bile çok sayıda şikâyet vardı. Sonra da dosyalar birikiyor." şeklinde konuştu. Başbakan, 301. maddede gerekli değişiklikler için önümüzdeki hafta harekete geçeceklerini ifade ederken, dava açmanın bakan iznine bağlanmasına ise "yargıyı siyasallaştırır" gerekçesiyle karşı çıktı. 301. madde konusunda sivil toplum örgütleriyle anlaşamadıklarını vurgulayan Başbakan, maddenin bütünüyle kaldırılmasına sıcak bakmadığını tekrarladı. Alternatif formül olarak önerilen dava açılabilmesinin Adalet Bakanı'nın iznine bağlanmasını doğru bulmadığını belirten Erdoğan, "Adalet Bakanı'nın iznine bağlı olması bir bakıma olumlu, bir bakıma olumsuzdur. Bu, yargının siyasallaşmasına yol açmaz mı? O gün hangi iktidar varsa, istediğini gönderir. Burada adalet olur mu? Bırakalım yargı sürdürsün." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber