FETÖ şüphelisi avukata 7 yıl hapis istendi

ESKİŞEHİR'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklanan avukat Turgay Balaban, görevli polislere hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı mahkeme tarafından 7 yıla kadar hapis cezası istendi..

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2017 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ şüphelisi avukata 7 yıl hapis istendi

FETÖ/PDY kapsamında tutuklanan avukat Turgay Balaban'ın geçtiğimiz yıl Mayıs ayında usulsüz dinleme nedeniyle gözaltına alınan müvekkilinin ifadesi alındığı sırada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) görevlilerine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Balaban'ın olay günü görevli polislere "polemiğe girmeyin, uzatmadan işinizi yapın, ben baroyu arıyorum 2 tane avukat istiyorum. Seninle de görüşürüz. Ben barodan avukatları çağırayım da görüşürüz. İfade alma işlemi burada bitsin. Artık ifade vermiyorsunö diyerek cumhuriyet savcısını kastederek "Rüzgarı arkanıza aldınız ama rüzgar tersinden de esecek, senin o savcıların hepsi gününü görecek, hepsi gün gelip hesap verecekö ifadelerini kullanarak tehdit ve hakarette bulunduğu iddia edildi.

FETÖ/PDY operasyonunda tutuklanan Turgay Balaban, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verdiği ifadesinde üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Balaban, olay günü iddia edilen sözleri söylemiş olsaydı TEM şube kameralarının kayıt alıyor olacağını ancak söylemediği için kamera kaydının yapılmadığını belirterek mahkeme heyetinden beraatını istedi.

Ağır Ceza Mahkeme savcısı mütalaada bulunarak sanığın tehdit ve hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık vekilinin mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 9 Mayıs 2017 tarihine erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber