Gazilerin şeref aylıkları artırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, herhangi bir sosyal güvenlik kurumu kapsamında bulunmayan gazilerin şeref aylıklarının artırılmasını öngören yasa tasarısını benimsedi.

Tasarıya göre, İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun uyarınca aylık bağlanan, Milli mücadeleye katılıp İstiklal Madalyası alan, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatına katılan muharip gazilerden, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan aylık almayan ve zorunlu olarak sosyal güvenlik kurumlarından birine tabi olmayı gerektiren bir işte de çalışmayanlar, 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan 30 günlük net asgari ücret kadar maaş alacak. Bu kişilerin dul eşlerine ise bu tutarın yüzde 75'i ödenecek.

Buna göre yaklaşık 51 bin gaziden, hiç bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almayan yaklaşık 10 bininin maaşı, 264 YTL'den 403 YTL'ye çıkacak.

FATURALARA YÜZDE 50 İNDİRİM

Bu gaziler ile eşlerinin resmi sağlık kurumları ile sevk edildikleri özel sağlık kurumlarında görecekleri tedavileri ve ilaç giderleri, katılım payı ve fark alınmaksızın Milli Savunma Bakanlığına konulacak ödenekten karşılanacak.

Muharip ve malul gaziler ile şehit dul ve yetim maaşı alanların su faturaları, belediye meclislerince belirlenecek tarifeyle yüzde 50 indirimli alınacak. Tasarının, gazilerin maaşlarını düzenleyen maddesi 1 Temmuz'da, diğerleri yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber