'Sağlıkta vahşi kadrolaşma var'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocuğuna anestezi yaptırmasını teklif eden CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a tepki göstererek, "Sizden, hekimlik mesleği adına, insan hakları adına, çocuk hakları adına utandım" dedi.

Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına da olanak sağlayan yasa tasarısının görüşmeleri sırasında söz alan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, sağlıkta "vahşi kadrolaşma" olduğunu öne sürdü.

İktidarın sağlık politikalarını eleştiren Arıtman, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da ilginç bir teklifte bulundu. Akdağ'a çocuğunu noter huzurunda belirlenecek bir hastanede anestezi teknisyeninin narkoz uygulaması konusunda teklifte bulunan Arıtman, şöyle konuştu:

"Anestezi teknisyeni, sadece anestezi uygulasın... Çocuğunuz sadece uyusun, uyansın... Ameliyat olmasın... Böylece kendi çocuğunuza reva görmediğinizi, millete reva gördüğünüzü ispat etmiş oluruz. Bu konuda, size hodri meydan diyorum."

Sağlık Bakanı Akdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, Arıtman'a sert tepki gösterdi. Akdağ, şöyle konuştu:

"Sayın Arıtman, 'kendi çocuğunuza bir anestezi teknisyeni ile anestezi verdirir misiniz?' diye sordunuz. Hatta verdirin, bir noter tutun, ameliyat falan yatırmayın bir görelim dediniz. Siz, benim çocuğum üzerinde istediğim tasarrufu yapabileceğimi mi zannediyorsunuz? Öylesine akla, mantığa, bilime, tıp ahlakına, insafa aykırı bir teklifte nasıl bulunabiliyorsunuz? Size esef ediyorum. Sizden hekimlik mesleği adına utandım. Sizden insan hakları adına, çocuk hakları adına utandım. Size bu tarzı çok tabi görüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber