Emekli paşa, yüzde 25 oyla iktidar hayalleri kurmuş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'le Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni (CDP) kurdukları dönemde, iktidara gelmek için ilginç bir oy hesabı yapmış.

Gazeteci Yavuz Donat'ın anlattığına göre, Özbek, 2002 seçimlerinde her evden bir Atatürkçü'nün oyunu alarak iktidara geleceklerini hayal etmiş. Donat, eski CDP Genel Başkan Yardımcısı Özbek'in bu planından kendisine bahsettiğini aktardı. Donat, Özbek'in bir gün kendisine gelerek, "Parti kurduk, yüzde 25 oyla iktidara geliyoruz." dediğini aktardı. Kendisinin buna itiraz ettiğini söyleyen Donat, emekli paşanın, "Bir dakika, sen Atatürkçü değil misin?" tepkisiyle karşılaşmış. Donat bu soruya, "Ben Atatürkçü'yüm, ailem de Atatürkçü. Üstelik ben bir subay kızıyla evliyim." şeklinde cevap vermiş. Emekli Tümgeneral bunun üzerine, "İşte sizin evdeki Atatürkçü oyları bizim. Bu yüzden her evden bir Atatürkçü, her on Atatürkçü'den biri bize oy verirse iktidara geliriz." karşılığını vermiş. Donat'ın, "Paşam siyasette iddialı olmak güzeldir; ama siz bu iddiaya fazla inanmayın. Seçimlerden sonra yengeye mahcup olursunuz. Yüzde 3 oyunuz varsa MHP ile anlaşın, TBMM'ye girin." önerisine ise masaya vurarak, "Hayır, yüzde 25 ile geliyoruz." cevabını vermiş.

Yavuz Donat, bu hatırasını bir dönem 'Hükümetler kurup hükümetler yıkan patronlar kulübü' olarak bilinen Büyük Kulüp'ün aylık toplantısında anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber