Amiral Sürer, FETÖ'nün kalkışmasını dünyaya 'TSK yaptı' diye servis etti

FETÖ'nün kanlı kalkışmasını dünyaya TSK darbesi gibi yansıtan hainin Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Daire Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer olduğu ortaya çıktı. Karargah'ta bir sivili katleden FETÖ'cü amiralin saat 21.40'da Whatsapp grubundan Türkiye'nin askeri ataşelerine mesaj geçtiği tespit edildi

Haber Giriş : 07 Mart 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amiral Sürer, FETÖ'nün kalkışmasını dünyaya 'TSK yaptı' diye servis etti

HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı kalkışmasını dünyaya 'TSK yönetime el koydu' şeklinde servis eden kişinin Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Daire Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer olduğu anlaşıldı. 15 Temmuz çatı iddianamesine giren bilgi ve belgelere göre, kanlı FETÖ kalkışmasına uluslararası camianın geç tepki vermesinde de etkili olan mesajın o gün saat 21:40'da Sürer tarafından Türkiye'nin askeri ateşelerine gönderildiği tespit edildi.

Sürer, "Ataşeler" isimli WhatsApp grubunda yurtdışındaki askeri ataşelere "Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Bunu tüm muhataplarınıza iletin" şeklinde talimat verdi. Bu mesajla FETÖ'nün kalkışması dünyaya 'TSK darbe yapıyor' gibi duyuruldu.

ATAŞELER: EMREDERSİNİZ

FETÖ'cü Tuğamiral Sürer'in bu talimatına karşılık askeri ataşelerin çoğunluğunun da "emrederseniz" şeklinde cevap verdiği belirlendi. Askeri ateşelerin emri yerine getirerek bulundukları ülkelerdeki diplomatik yetkililere Türkiye'de darbe olduğu bilgisini verdi.

ADİL ÖKSÜZLE TOPLANTI

Yapılan soruşturmada FETÖ'cü Amiral Sürer'in darbenin en kilit isimlerinden olduğu da ortaya çıkarıldı. Sürer'in, darbeyi organize eden Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile 6-9 Temmuz tarihleri arasında 4 gün boyunca Ankara Konutkent'teki villada yapılan toplantıya katıldığı, Bylock kullanıcısı olduğu ve Karargah'a giren sivillere ateş ederek öldürdüğü belirlendi.

ÖNCE KURŞUN SONRA TEKME

İddianameye göre, Sürer saat 23.26'da sivil kıyafetli halde kart okutmaksızın karargaha giriş yaptı. Şüpheliler Fatih Koç ve Özay Yılmaz'la değerlendirmelerde bulunup, sonrasında saat 23.32'de şüpheli Suat Sağlam eşliğinde Karargah 1-A kapısından girerek komuta katına çıktı. Mehmet Partigöç, Orhan Yıkılkan ve Ramazan Gözel ile Karargahı yönetmeye ve darbe giriminin yönetildiği Akıncı Üssü ile irtibat ve koordineyi sağlamaya başladı.

Daha sonra üniforma da giyen Sürer darbe girişimine aktif olarak da katılıyor. Saat 02.45'de Abdurrahim Aksoy, Gökhan Balcı ve Mustafa Mengi ile birlikte, darbeyi engellemek için Karargaha gelen ve o sırada Genel Sekreterlik katında bulunan vatandaşlara ateş açtı. Resul Kaptancı ve Mesut Acu kurşunlanarak şehit edildi.

Bununla da yetinmeyen Sürer'in yerde yatan ve kim olduğu tespit edilemeyen bir vatandaşa da tekme attığı görüntülerden belirlendi.

Ardından gece ve tüm gün boyunca darbe faaliyetlerine devam eden Sürer, 16 Temmuz 2016 saat 18.24'de emir astsubayı Emin Anar ile güney nizamiyeden çıktı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber