4924'lülerin Nakli Hizmet Puanına Göre Yapılacak

Sağlıkla ilgili bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısının Meclis Genel Kurulundaki görüşmeleri tamamlandı. Sözkonusu bu kanun tasarısına, daha önce, klinik şef ve şef yardımcılığına yapılacak atamalar bağlamında sitemizde yer vermiştik. Ancak, Kanunda, 4924 sayılı Kanuna göre çalışan sözleşmeli personelin nakliyle ilgili de düzenleme bulunmaktadır. Aylardır beklenen ve dün kabul edilen maddelere göre 4924'lülerin nakli hizmet puanına göre yapılacak. Bu düzenleme, Cumhurbaşkanlığı makamının onayı ve Resmi Gazetedeki yayımdan sonra yürürlüğe girecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN TAYİNİ Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılmasını öngören kanuna da yeni ilave yapıldı. Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığından vize almak kaydıyla, sözleşmeli personel pozisyonlarını birleşme, nitelik değiştirme veya isim değişikliği gibi nedenlerle, il içinde olmak kaydıyla değiştirebilecek.

Sözleşmeli personel; deprem, yangın, su baskını, yer kayması, çığ ve benzeri afetler, sıkıyönetim, olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hali ile yılda bir ayı geçmeyen hizmet içi eğitim çalışmaları esnasında, doktor ve hemşireler diyaliz eğitimi amacıyla en fazla bir defa ve toplam 3 ayı aşmamak ve bu sürenin 4 katı mecburi hizmet yükümlüsü olarak çalışmayı taahhüt etmek koşuluyla pozisyonunun tahsis edildiği yer dışındaki birimlerde geçici olarak görevlendirilebilecek.

Sözleşmeli personelin nakillerinde, çalışılan yerin özelliklerine göre hesaplanacak hizmet esas puanı dikkate alınacak.

Tıbbi hizmetlerden kaynaklanan her türlü tazminat taleplerinin karşılanması için ''zorunlu mali sorumluluk sigortası'' oluşturulmasına ilişkin düzenleme, kanunun yayımdan 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Anestezi uzman bulunmadığı hallerde anestezi teknisyenlerin ameliyatlara girmesine izin veren düzenleme için de 10 yıllık yürürlük süresi kondu.

Tasarının kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 20 Şubat Salı günü toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber