10 bin öğretmene kötü karne

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, kuruldukları günden beri hizmet sendikacılığı anlayışını benimsediklerini ve bir kısım memur sendikalarının

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, Eğitim Bir-Sen'in kurulduğu günden beri hizmet sendikacılığı anlayışını benimsediğini ifade ederek, bu anlamda "İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin" anlayışı doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.

Aşkar, "Bir kısım memur sendikaları siyasi ve ideolojik sendika anlayışı içinde hareket ederek, bir kısım siyasi partilerin sözcüsü gibi davranıyorlar. Bu durumda sendikacılığa ve sivil toplum kuruluşlarına duyulan güvenin azalmasına neden olunmuştur. Eğitim Bir-Sen, ideolojik ve siyasi bir yapı içerisinde olmayacaktır ve Eğitim Bir-Sen her zaman halkın ve haklının yanında olacaktır" dedi.

Yeni atanan 10 bin kadrolu öğretmen konusuna da değinen Aşkar, bu rakamın çok az olduğunu belirterek, gerçekte şu an 120 bin kadrolu öğretmen açığının bulunduğunu söyledi.

Aşkar, "Zonguldak'ta da öğretmen açığı her geçen gün büyümektedir. Halen 650 civarında olan kadrolu öğretmen açığı, ücretli ve sözleşmeli öğretmenle kapatılırken, bu açık Zonguldak'ın öğretmen zorunlu hizmet kapsamına alınmadığı takdirde önümüzdeki yıl 1500-2000 civarında olacaktır. Bunun en baş sorumluları iktidar ve muhalefet partisi temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber