'FETÖ'nün gerçek yüzünü anlamaya başladım'

Haklarında dava açılan 5'i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2017 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'nün gerçek yüzünü anlamaya başladım'

Niğde merkezli 4 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan 5'i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Niğde Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "FETÖ'ye üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve yağma" suçlarından tutuklu sanıklar M.A.Ş, H.Ş, 6 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu.

Ereğli ve Düzce cezaevlerindeki tutuklu sanıklar M.Ş, A.Ş. ve S.C. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanık M.A.Ş, medyadan takip ettiği bilgiler ışığında örgütün yüzünü yavaş yavaş anlamaya başladığını belirterek, "8 aydır tutukluyum. Beni tutukladığınız için teşekkür ederim. Cezaevinde arındım, tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Tutuklu sanıklardan M.A.Ş'nin tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi.

Kayıtlarda "öldü" gösterilen 80 yaşındaki T.Ç'nin, yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının kandırma ve hile yoluyla Niğde'deki Sedef AŞ'ye devredildiği iddiaları üzerine, Niğde, Ankara, Sivas ve Kayseri'de operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, "örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlamalarıyla M.A. ve F.A. Ankara'da, M.A.Ş. Kayseri'de, diğer zanlılar Niğde'de gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber