Hastanede kadın ve erkekler aynı tuvaleti kullanıyor, iç içe yatıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HASTANEDE KADIN VE ERKEKLERİN AYNI TUVALETİ KULLANMASINA TEPKİ

Hakkari Devlet Hastanesi Ek Hizmet binasında kadın ve erkeklerin aynı tuvaleti kullanması ve iç içe yatması hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor.

Yeni Devlet Hastanesi binasının yapımı nedeniyle yer sıkıntısının yaşanması üzerine Hakkari Valiliği tarafından bir süre önce kiraladığı özel şahısa ait 5 katlı binada yer ve tuvalet sıkıntısı yaşandığı bildirildi. Hasta yakınlarından Vahit Durgun, Salih Atan isimli vatandaşlar, dar ve yetersiz olan binada kadın ve erkeklerin aynı tuvaleti kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Özelikle Dahiliye Servisi'nin salon kısmında bayanların, bayanların yattığı salonda odaya açılan kapıda ise erkeklerin yatırıldığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, şöyle konuştu:

"Kiralanan binada salonda kadınlar yine salonun içinde geçen odada erkekler yatıyor. Kadın ve erkekler bir birlerini rahatlıkla görebiliyorlar. Gelen erkek ziyaretçiler de kadınların yattığı salondan erkeklerin kaldığı odaya geçiyorlar. Özelikle Dahiliye Servisi'nde bir tuvalet var kadın ve erkekler sarısıyla aynı tuvaleti kullanıyor. Geçenlerde bir yaşlı vatandaş bir kadın ile tuvalet sırası yüzünden kavga etti. Tuvaletlerde ise sızmalar var. Lağım suları hastaların üzerine akıyor. Yatan hastalar balık istifi gibi üst üste yığılmıştır. Yetkililerin kadın erkek bölümlerinin ayrı tutması gerekiyor."

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber