Memurlar.net Başbakan'ın uçağında

Memurlar.net Başbakan'ın uçağında

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mart 2017 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edip ÜZEN/ HABER MÜDÜRÜ

Başbakan Binali Yıldırım...

Türkiye O'nu duble yollar, hızlı trenler ve mega projelerle tanıdı.

16 Nisan referandumu da, Başbakan Binali Yıldırım'ın siyasi kişiliğini, liderliğini ön plana çıkardı.

Referanduma sayılı günler kala, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Başbakan Yıldırım, adeta mitingten mitinge koşuyor.

Memurlar.net olarak biz de Başbakan Yıldırım'ın Kıbrıs mitingine eşlik ettik.

Başbakan Yıldırım'ı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık uğurladı.

Kıbrıs'a hareket etmeden önce dört bakan ile uzun uzun sohbet ettik. Dört bakanın da yüzü gülüyor. Hepsi seçim meydanlarında halkın ilgisinden memnun.

KIBRIS'TA YOĞUN İLGİ

Kıbrıs'a gidiş yolunda Başbakan'ın konuşma metni hazırlıkları nedeniyle sohbet etme imkanı olmadı. Sohbeti bu nedenle dönüşe sakladık.

Başbakan Yıldırım'ın Kıbrıs mitingi, Türkiye'deki mitingleri aratmadı. Başbakan Yıldırım'a ve beraberindeki heyete yoğun ilginin olması dikkat çekti.

Kıbrıs'taki hava, bana 2004 yılında yapılan referanduma hatırlattı.

O dönemin meşhur sloganı ile, referandumda "yes be annem" havası vardı...

UÇAKTA KIZ İSTEMENİN HİKAYESİ


Başbakan Yıldırım'ın Kıbrıs gezisinin en ilginç olaylarından birisi de uçakta kız isteme hikayesi oldu. AA tarafından olayın görüntüleri servis edildi. Uçakta kız isteme olayının hikayesi şöyle:

"Başbakan kapalı spor salonunda yaptığı mitingden sonra yanına Yücel Çakmak adında bir genç yaklaştı. Çakmak, Başbakan'dan sevdiği kızı babasından istemesini rica etti. Çakmak'ın ricasını Başbakan kırmadı Yücel Çakmak ile beraberinde uçağa kadar geldi. Ardından Başbakan kızı babasından istedi.

BABA, "EVET" DE "HAYIR" DA DEMEDİ

Başbakan'ın kız istediği baba, referandum havası ile ne "evet" ne de "hayır" demedi. Yani baba kararsız.

Kızın babası, "henüz Yücel Çakmak ile tanışmadığını önce tanışalım daha sonra bakalım" dedi. Bunun üzerine Başbakan, 'isterseniz görüntülü konuşalım da Yücel'i de görmüş olursunuz' dedi. Bu sözler üzerine uçakta uzun süre gülüşmeler oldu. Ve görüşme bu şekilde sonlandı.

REFERANDUM MİTİNGİNDEN İZLENİMLER

CUMHURBAŞKANI'NIN İSMİNE BÜYÜK ALKIŞ

Kıbrıs'taki salon mitingindeki coşkudan da bahsetmek gerekirse, salonu dolduran gençlerin coşkusu görülmeye değerdi. Özellikle Başbakan'ın kürsüye çıkması ile beraber coşku hat safhaya çıktı.

Başbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini anons edince oluşan coşku ise bambaşkaydı. Mitinge bakılırsa KKTC kararını vermişti.

MHP'li gençlerin boynunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atkısı vardı ve coşkuları üst düzeydeydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber