Hollanda'dan skandal karar... Uçuş iznini iptal etti

Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti. Bugün Rotterdam'a gideceğini açıklayan Çavuşoğlu "Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse, bizim çok büyük yaptırımlarımız olur" demişti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mart 2017 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hollanda'nın kabul edilebilir bir çözüm istediği ancak yaptırımlara ilişkin açıklamaların, çözümü imkansız hale getirdiği savunuldu. Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği duyurulan açıklamada, "kamu güvenliği" ve "güvenlik" iptalin gerekçeleri arasında sayıldı.

Çavuşoğlu, daha önce planlanan etkinliklerinin iptal edilmesi üzerine, bu akşam Rotterdam Başkonsolosluğu Konutu'nda konuşma yapmayı planlıyordu.

'ÇOK BÜYÜK YAPTIRIMLARIMIZ OLUR' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlarken şunları söylemişti: "AB Türkiye'yi oylamaya devam etmek istiyor. Almanya hatasını anladı! Şimdi de Hollanda var. Hollandalı Wilders Nazi gibi hareket ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı uçağı kaldırmamakla tehdit ediyor. Ama bugün gideceğim. Bir Wilders'in kuyruğuna takılmışlar. Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur. Biz ne yaparsak yapalım Türkiye bir şey yapmaz zamanları geçti artık."

'Hollanda uçuş iznimi iptal ederse, yaptırım ağır olur'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber