'Bütçe hariç, bütün yasaları Meclis yapacak

AK Parti MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Kuzu: Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır, yardımcıları var. Onun yanında da bakanları var. Bugünkü modelde kanun yapma yetkisi, göstermelik olarak Meclise verilmiş. Hiçbir teklif geçmez çünkü hükümetten gelir yasalar. Biz 'evet' deriz o kadar. Bundan sonra bütçe hariç, bütün yasaları Meclis yapacak. Güçleri ayırdık. Böylece hem güçlü bir yasama hem güçlü yürütme hem de güçlü bir yargı var.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bütçe hariç, bütün yasaları Meclis yapacak

AK Parti MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, halk oylamasına ilişkin, "Bu referandum, Türkiye'nin çok muazzam bir projesinin oylanmasıdır. Bu şu değil; 'AK Parti bir şey getirmiş, 'evet' de 'hayır' da desek olur. Bir oyum var atarım öyle'. Olmaz. Oyunuzu altın gibi tartarak atacaksınız." dedi.

Kadın ve Güç Derneği tarafından Vizyon Koleji Beylikdüzü Kampüsünde gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansta Kuzu, Türkiye'nin komşu ülkelerinde yaşanan sorunlara değindi. Suriye'de yüzlerce kadın, çocuk ve erkeğin mağdur olduğunu anımsatan Kuzu, Avrupa ülkelerinin son günlerdeki tutumunu da eleştirdi.

Kuzu, "Şu anda bizim bakanlarımızı Avrupa'ya sokmuyorlar farkındasınız? Niye? 'Muhalefet gelsin 'evet'çiler gelmesin' diyor. Muhalefet gitmiyor. Zannediyorlar ki bizi düşündüğü için gitmiyor. Hiç öyle bir şey yok. Sırf sizden korktuğu için gitmiyorlar. Millet derse, 'Ne yüzle gittiniz?' Bu Avrupa'nın tutumu oradaki Türk seçmenlerde patlamaya neden olacak. Avrupa Birliği üyesi olmak için müzakereyi başlatacaksın, beni vatandaşımla buluşturmayacaksın. Böyle bir olay nerede var." diye konuştu.

Burhan Kuzu, 16 Nisan'daki halk oylamasına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu referandum Türkiye'nin çok muazzam bir projesinin oylanmasıdır. Bu şu değil; 'AK Parti bir şey getirmiş, 'evet' de 'hayır' da desek olur. Bir oyum var atarım öyle'. Olmaz. Oyunuzu altın gibi tartarak atacaksınız. Şunu demiyorum 'hayır' veren şöyle, 'evet' veren böyle olur, ben diyorum ki hayır cephesinde yer alanlara baktığınız zaman FETÖ, PKK, DEAŞ, Avrupa, Almanya, Hollanda var. Ne kadar düşman varsa var. Böyle bir blok mevcut. Biz makul seçmene sesleniyoruz. Burası zaten kararını vermiş. Diyoruz ki 'bakın karşıda böyle bir blok var. Sen 'hayır' verirsen onlara destek olmuş oluyorsun.' Netice olarak burada bir tehlikeden bahsediyoruz. Burada böyle bir blok var. Mesela, ben 'hayır' derken, PKK da 'hayır' FETÖ, PKK, DEAŞ, Almanya da, 'hayır' diyor. Bunda bir yanlışlık olması lazım. Demek ki bunların dediğinin tersini çevir, doğruyu bul."

Cumhurbaşkanılığı sisteminin ülkeye getireceği faydaları anlatan Kuzu, seçimin Türkiye'nin bir kurtuluş reçetesi ve projesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sorunlara değinen Kuzu, bunlardan birinin koalisyon olduğunu aktardı. Kuzu, yokluklar döneminin Türkiye'ye çok pahalıya mal olduğunu söyledi.

- Koalisyonlara ömür boyu paydos"

Tarihte 45 günlük hükümetin olduğunu ve bunlarla bir yere varılamadığını ifade eden Kuzu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni model bunları bitiriyor. Koalisyonlara ömür boyu paydos. Ayrıca Türkiye iki başlılıktan da çok çekmiş. 15 yıldır ise Türkiye'de bir istikrar var. Bizden sonra kötü durum gelmesin diye bunu yapıyoruz. Yoksa kötü durum tekrar gelecek. Bu modelde başbakanı kaldırıyoruz, dolayısıyla cumhurbaşkanı oluyor. Cumhurbaşkanı tek adam falan değil. Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır, yardımcıları var. Onun yanında da bakanları var. Bugünkü modelde kanun yapma yetkisi, göstermelik olarak Meclise verilmiş. Hiçbir teklif geçmez çünkü hükümetten gelir yasalar. Biz 'evet' deriz o kadar. Bundan sonra bütçe hariç, bütün yasaları Meclis yapacak. Güçleri ayırdık. Böylece hem güçlü bir yasama hem güçlü yürütme hem de güçlü bir yargı var. Bu model, Türkiye'nin ortak metni ve kurtuluş reçetesidir. Buna 'evet' diyerek, nesillerimize ve torunlarımıza daha istikrarlı, ekonomisi çok daha güçlü, terörle mücadele eden ve kimin yönettiği belli olan, berrak, şeffaf bir model öneriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber