Bakan Çelik ?ayetlere sansür' sorularından kaçtı

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen'in 15'inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazetemiz tarafından gündeme getirilen ve kamuoyunda büyük infiale neden olan ?ayetlere sansür?e ilişkin sorulara cevap vermedi. Israrlı sorulara, Çelik, ?Ayakta sorulan sorulara cevap vermiyorum? diyerek programı terk etti.

Eğitim Bir-Sen'in 15'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazetemiz tarafından gündeme getirilen ve kamuoyunda büyük infiale neden olan ayetlere sansüre ilişkin sorulara cevap vermedi. Etkinliklerin sonunda gazetecilerin bu konuya ilişkin soruları üzerine Çelik, "Ayakta sorulan sorulara cevap vermiyorum" diyerek programı terk etti. Kamuoyu Çelik'ten bir açıklama beklerken, sorulan soruların cevapsız kalması manidar karşılandı.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen, kuruluşunun 15'nci yıldönümünü kutluyor. Kutlama programı çerçevesinde önceki akşam Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen programda ?Unutamadığım Öğretmenim Yarışması'nda dereceye giren öğretmenlere de ödülleri verildi. Programa Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, milletvekilleri, Saadet Partisi GİK üyesi Yakup Budak, Mehmet Batuk, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile çok sayıda eğitim çalışanı katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikanın Kurucu Genel Başkanı Akif İnan'ı rahmetle anarak "Çöllere diktiği fidanlar birer ağaç oldu, yeni filizler veriyor" dedi. Sorumluluklarının ağır olduğuna dikkat çeken Gündoğan, sadece ücret sendikacılığı yapmadıklarını belirterek, çözümsüzlükle özdeşleşen eğitim sistemini iyileştirmeyi ve alternatif çözümler üretmeyi hedef edindiklerini kaydetti. Gündoğan, şöyle konuştu:

"Güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak, insan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı zulüm ve haksızlığa karşı çıkmak, hür düşünceyi, özgür idareyi, fikir ve inanç özgürlüğünü en temel insan hakkı bilmek gibi temel ilkelerimizden hareketle başörtüsü mağdurlarının ayında olduk, Filistin halkının özgürlüğü için alanlardan seslendik, Iraklı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve zulmü kınamak için yüz binler olarak haykırdık. Peygamberimize yönelik saldırılara sessiz kalmadık"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise yaptığı konuşmada eğitime dair hiçbir soruna değinmezken, sadece öğretmenlere nasihat etti. İdeolojik sendikacılığın zararlarından söz eden Çelik, bu tür sendikacılık anlayışının geçmişte ülkeye büyük zararlar verdiğini belirtti. Sendikacılık anlamda eğitim çalışanlarının bugünkü bulundukları noktadan daha fazlasını istememelerini ima eden Çelik, bunu da salonda bulunan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'yu örnek göstererek, "bırakın sendikacılığı Salim bey yapsın!" dedi. Çelik'in bu sözleri manidar karşılanırken, öğretmenlerin de tepkisine neden oldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ise, Çelik'in sözlerine tepki göstererek Eğitim Bir-Sen'in bir dernek değil sendika olduğunu belirtti ve öğretmenlere "Hakkınızı arayacaksınız" dedi. Türkiye'deki gelir dağılımındaki adaletsizliğine dikkat çeken Yülek, öğretmenlerin haklarını arayabilmeleri için de grevli toplu sözleşme hakkının kesinlikle verilmesinin önemine değindi. Ülkedeki çalışanların büyümeden payını alamadıklarını vurgulayan Yülek, "Faizler yüzde 20 iken memura yüzde 6 veriliyorsa bu adil bir bölüşüm değildir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra ?Unutamadığım Öğretmenim Yarışması'nda dereceye giren öğretmenlere ise ödülleri verildi. Yarışma sonuçlarına göre ?Misafir Şekeri' hatıra yazısıyla Eskişehir'den Vedat Cihan birinci olurken, ?Hangi Mum Yanarken Bekler' adlı hatıra yazısıyla Gaziantep'ten Cemalettin Güneş ikinci ve ?Bulut Olmak' adlı hatıra yazısı ile Hakkâri'den Erhan Selçuk da üçüncü oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber