TRT'de çalışan annelere süt izni kolaylığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Personel yönetmeliğinde yapılan değişiklikle TRT'de çalışan kadın persnel, doğumdan sonra süt iznini istediği saatte kullanabilecek.

TRT Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılması'na Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, amirler kendi görev alanları içinde kalmak kaydıyla personelini bulunduğu şehirden başka bir mahalde görevlendirirken şu süreler göz önünde bulundurulacak:

"-Haber Dairesi Başkanı, Haber, Radyo, Televizyon ve Vericiler Müdürleri görev alanları ile ilgili olarak 10 güne,

-Bölge Müdürleri ve Ankara Bölge Vericiler Müdürü görev alanı içinde 30 güne,

-Genel Müdür Yardımcıları 6 aya,

-Daha önce 6 aya kadar görevlendirme yetkisi olan Genel Müdür ise 2 yıla kadar personelini görevlendirebilecek."

Yönetmeliğe göre, her personel için tutulacak özlük dosyalarında bundan böyle hastalık raporlarına ait belgeler ve kullandığı izinleri gösteren belgeler yerine, kamu görevlileri sendika üyelik ve istifa formlarının asılları bulundurulacak.

Daha önce kadın personele doğum yapmdan önce 3 hafta, doğum yaptıktan sonra ise 6 hafta izin verilirken, yeni yönetmelige göre doğum izni doğum yapmadan önce 8 hafta, doğum yaptıktan sonra 8 hafta olmak üzere 16 hafta (aylıklı) olarak belirlendi. Yönetmelikte, "Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile personel isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, personelin çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler personelin sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Personele, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir" denildi. Süt iznini kullanmadaki saat seçimi ise anneye bırkıldı.

Yönetmelikte "Doğum yapan kadın personele 12 aya kadar aylıksız izin verilir. Burslu gidenler dahil yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen öğrenci ve memurlarla yurt içine ve yurt dışına sürekli görevle atanan memurların eşlerine memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok sekiz yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Bunların dönüşlerinde kadrolarına hizmetin gerekli kılması nedeniyle bir atama yapılmış ise, görev yerlerine bağlı olmaksızın, durumlarına uygun kadrolara atamaları yapılır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber