Yufka ekmeğe havucu katık yapan öğrencinin dramı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi beldesi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, yağmurdan korunmak için girdiği kamyon damperi altında yufka ekmeğine katık yaptığı havucu yiyen kız öğrenciyi görünce uykularının kaçtığını söyledi.

Sabaha kadar uyuyamadığını anlatan Yıldırım, yazdığı mektupla küçük kız ve onun durumunda olan öğrencilerin yemek problemine çözüm arıyor.

Yıldırım yazdığı mektubu birçok kişi, kurum ve kuruluşa göndermiş ve yardım talebinde bulunmuş. Yıldırım'ın bu talebi geniş yankı bulurken yapılan yardımlar ile köylerden beldeye gelen öğrencilerin yemek sorunu çözüldü.

Mektuba olumlu cevaplar geldiğini anlatan Yıldırım, başta köylüler olmak üzere Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar, Malatya milletvekilleri ve birçok kişinin beldeye gelen 60 öğrencinin yemek masraflarının büyük bölümünü üstlendiğini kaydetti.

Gelen yardımlarla belediyeye ait bir mekanda çocuklara öğlen yemeği vermeye başladıklarını ifade eden Yıldırım, beldede bulunan bir lokantanın 3 çeşit sıcak yemek hazırladığını ve öğrencilerin karınlarını doyurma imkanına kavuştuklarını söyledi.

Bir öğrenci doyurabilir misiniz? başlıklı mektubunda Yıldırım, duygularını dile getiriyor. Beldelerinin taşımalı eğitim kapsamında olmadığını ve bu nedenle öğrencilerin kilometrelerce yol yürüyerek okullarına gelebildiklerini belirten Yıldırım, öğrencilerin öğlen yemeklerini de kendi imkanları ile temin etmeye çalıştıklarını kaydediyor.

Yıldırım'ın mektubunda yer alan bazı ifadeler şunlar: "Yağmurlu bir günde, şemsiyemin altında, öğlen yemeği için evime giderken, belediyemize ait kamyonun damperi altında, bir küçük kız öğrenci gördüm. 'Ne yapıyorsun orada?' diye sordum. Küçük kız cevap veremedi. Elinde bir şey saklıyordu. 'Hırsızlık mı yapıyor' diye şüphelenirken, minicik eline sığdıramadığı ve saklamaya çalıştığının, evinden getirdiği yufka ekmeğin arasına, manavdan alarak koyduğu kocaman bir havuç olduğunu fark ettim. 'Vallahi bir şey yapmıyorum başkan amca, yağmur yağıyordu da, kamyonun altına onun için girdim' derken bile elindeki dürümünü saklamaya çalışıyordu."

Başkan Yıldırım mektubuna şu ifadelerle devam ediyor: "Her gün yaşanan bu ve buna benzer şeyler olduğunu, kiminin duvar dibinde, kiminin bakkal dükkanında, kiminin fırından aldığı bir ekmek ile karnını doyurmaya çalıştığını o kız öğrenciyi gördükten sonra fark edebildim. Evime gittim. Biraz önce gördüğüm öğrenci ile aynı yaşta olan ve aynı okulda okuyan oğlum, yanan sobanın yanında önündeki sıcak yemeğini beğenmiyordu. O gün hiç uyuyamadım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber